Sweet baby Jesus

Office 12 ziet er verdorie proper uit. En qua innovatie kan het tellen: géén menu’s meer. Wég!

Office

En ik ben content dat de sidebar terug is ook, als is dat maar één van de kleine dingen die er in Vista zitten, en we hebben geeneens de echte definitieve UI gezien.

Op dit ogenblik ben ik nog naar de PDC speeches aan het luisteren, en de dingen die ze voor developers gedaan hebben zijn on-ge-lo-fe-lijk. Dit gaat een serieus eind verder dan wat cosmetische dingen. Serieus.

Alles valt proper samen voor Microsoft, ze bewijzen in één klap dat ze al die jaren niet hebben stil gezeten. Een klein voorproefje is te zien alhier: Microsoft Max.

Ik ben geneigd te denken dat ze bij Apple even slikken vandaag.

Geschreven al luisterend naar: Microsoft – – Microsoft Professional Developers Conference 2005

update: van bij Scoble:

I just loaded six videos up on Channel 9. The two that I think will be most viewed are the Office 12 UI video and the Windows Vista Explorer video.

Also there now are the AERO interface video, the 10 things devs need to know to build a great Windows Vista video, LINQ video, and the Internet Hearts video (a cool game written with Windows Presentation Foundation).

Doe mee met de conversatie

6 reacties

 1. Het ziet er inderdaad wel goed uit, maar ik twijfel er aan of het makkelijk werkt. Het is misschien wel een kwestie van gewenning, maar dit is compleet iets anders. Ik vond de overstap van 2000 -> 2003 (met XP ertussen) al vrij ingewikkeld. Menu’s die niet meer zitten waar je ze gewend was en zo.

  Ik denk dat je met deze versie verschillende gebruikers in de war zult brengen. Bedrijven gaan een beetje afstand houden omdat de leercurve wat hoger gaat zijn. Hun werknemers zullen lessen moeten volgen op *terug* met Word te leren werken.

  Ik ben flexibel in zo’n dingen, maar ik twijfel er aan of iedereen zo is…

 2. Ik denk dat de low-level gebruikers er geen problemen mee zullen hebben, omdat het allemaal veel en veel eenvoudiger wordt. En dat echte power users zoals u en ik er ook geen provblmen meer zullen hebben.

  Blijft nog een reeks mensen die Office al “redelijk goed” kenden, en die bang zijn voor veranderingen.

  Maar het fijne is dat het wel lijkt alsof Microsoft nu echt op termijn van jaren en jaren denkt, niet zo verschrikkelijk ad hoc als Apple soms lijkt te doen.

  Allemaal goed en wel om trots te zijn op het “geen focus groups”-gegeven bij Apple, maar aan de andere kant is er toch iets voor te zeggen om jaren aan een stuk user research te doen bij tienduizenden gebruikers 🙂

 3. ‘t zag er inderdaad knap uit. ‘t is alleen zonde dat Outlook de oude look behoudt, buiten de veranderingen qua tasks. We dachten eerst “dat zal nog wel komen”, maar volgens één van de office chicks die hier rondlopen zou dat niet het geval zijn…

 4. ‘t zag er inderdaad knap uit. ‘t is alleen zonde dat Outlook de oude look behoudt, buiten de veranderingen qua tasks. We dachten eerst “dat zal nog wel komen”, maar volgens één van de office chicks die hier rondlopen zou dat niet het geval zijn…

 5. Gvd, het wireless netwerk hier is — zoals voorspeld — zwaar overladen (dat heb je met een paar duizend developers natuurlijk). Sorry voor de dubbele post.

 6. Hmmm, net screenshots gezien. Die hebben ze op de PDC zelf niet getoond (toch niet in de keynote). Komt ervan als je niet naar de Office sessies gaat.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.