Vaccins

Euh, ondertussen ben ik eruit waarom ik ziek was vandeweekend.

Om te beginnen, en kwestie van misverstanden uit de wereld te helpen: het was helemaal mijn gedacht niet om zo’n vaccin te laten zetten. Ik had de mail gekregen op mijn werk en hem meteen vertikaal geklasseerd: ik weet niet of het werkt of niet, ik weet ook niet of ik de gemeenschap goed of kwaad berokken door zo’n spuit te laten zetten, en het kan me ook niet zoveel schelen eigenlijk, maar ik ben dan wél weer van het principe dat ik geen medische ingrepen laat doen tenzij het écht, écht noodzakelijk is.

Nee, de enige reden waarom ik zo’n ding in mijn arm kreeg, was dat ik de plaats van mijn madam moest innemen, die zich had ingeschreven maar tegen wie de dokter had gezegd dat het voor alle zekerheid misschien toch niet aan te raden zou zijn om, zwanger zijnde, virussen in te laten spuiten.

Maar goed: de reden voor mijn ziekte dus. Mentos CoolActive. Gekocht in de Makro in bulkverpakking, en zaterdag opgevreten. Alle twaalf pakjes. Met Xylitol. En dus: laxerend. En al.

Ahem.

Doe mee met de conversatie

4 reacties

  1. Maar nu serieus, ik ben toch ook niet zo’n voorstander van al die vaccins. We zijn niet goed ingelicht over hoe die precies worden aangemaakt vrees ik, enfin, de meesten onder ons toch niet. Met een antistof tegen één gekende virus krijgen we allerhande ongekende virussen of (pré-virussen) naar binnen. Ik zeg maar : als het voor een zwangere vrouw niet 100% ok is, zal het voor niet zwangeren ook wel niet helemaal ok zijn. Ik wil je niet bang maken hoor Michel (trouwens het is toch te laat, je hebt ze nu toch al binnen).

  2. een vaccin is geen antistof. Er wordt van je verwacht dat u die zelf gaat aanmaken. Wat je wel binnenkrijgt zijn fragmenten van virussen of verzwakte virussen. Overigens zijn de vaccins tegenwoordig heel wat zuiverder dan pakweg 10 jaar geleden, en is de randanimatie daardoor heel wat minder geworden. Intraveneus toedienen van Mentos CoolActive daarentegen valt streng af te raden 😀

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.