Improviseren: geen goed idee

We gingen dingen doen in de keuken vandaag, Zelie en ik. Eclairs, omdat er gisteren op Jeroen Meus soezen gemaakt werden, en dat ik had gezegd dat dat heel gemakkelijk te maken was.

Het is ook enorm gemakkelijk te maken: 250 ml melk of water of een mengeling van de twee op het vuur zetten met 100 gram boter erbij, als het kookt er 150 gram bloem bij kletsen en mengen tot het samenkomt in een bol, een paar minuten laten afkoelen, en dan één voor één een 4 of 5 eieren bij kletsen en goed mengen.

In ene spuitzak doen, strepen op een bakplaat spuiten (leve siliconen matten!), een minuut of 20-0 in een voorverwarmde oven van 225 graden steken.

Het deeg kan erg moeilijk mislukken, en de soezen zijn er dan ook goed uitgekomen.

Helaas: geen moment nagedacht over de vulling, en dus gewoon (vaste) vanillecrème in gespoten. Dat was denk ik niet zo’n goed idee: ik heb de indruk dat het allemaal nogal flets smaakt. Volgende keer echte crème patissière maken, denk ik.

En dan dacht ik er rap een chocoladeglazuur op te doen, maar het was ook geen goed idee om te denken dat dat wel in orde zou komen als ik gesmolten chocolate met bloemsuiker en boter zou mengen.

Zucht.

430385_10150761250840802_501455801_11482779_1166718815_n.jpg

Oh, en Zelie heeft uiteindelijk niet echt geholpen: ze heeft urenlang het huis ondersteboven gezet op zoek naar haar scoutsuniform. En ik heb meer soezendeeg op de vloer gemorst dan ergens anders. Grrr.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. Scoutsuniform: herkenbaar.
    Die zijn zo geconcipieerd op maximaal verspreid en onvindbaar te geraken. Ze hebben dat echt waar express gedaan. Zodat die klein mannen leren dat te organiseren.
    Ik zie anders geen verklaring.

  2. Da’s natuurlijk vanwege dat een scoutsuniform in camouflagekleuren is, nee? Probeert maar eens uw kameleon terug te vinden, als ge hem ergens verkeerd gelegd hebt 😉

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.