Zitmeubel

Elke dag dank ik de Here Jeezes (figuurlijk dan) op beide knieeën voor de stoel waarop ik werk.

Miljaar ben ik content dat ik een goeie stoel heb, met een rugleuning en armsteunen en wieltjes en die in richtingen verstelbaar is en alles.

Voor de rest ben ik niet echt kieskeurig qua ergonomie—van die gelgevulde polssteunen zijn niet aan mij besteed—maar mijn zitplaats moet echt wel goed zijn. Thuis zit ik tot nader order vooral in mijn trekzetel, maar die begint nu serieus tekenen van metaalmoeheid te vertonen, en de bureaustoel die ik eeuwen geleden gekocht had, is ook aan vernieuwing toe: de ijzeren staaf in de rugleuning komt er net iets te veel uit om nog comfortabel te zijn.

Vooral voor mij dan, gezien mijn ruggenmerg zowat open en bloot aan de buitenwereld zit, en niet meer veilig beschermd in een kanaal omringd door ruggenwerkvels en zo.

Spijtig dat we niet in de VS wonen in 2002, daar smeten ze toen wel met de Aeron Chairs naar uw hoofd. Wegens dotcombubble-ontploffing en zo. Eens kijken op eBay, wie weet..?

Aeron_cd_posturefit_ebay

update: grr. 1300+ euro.

Ik zal nog eens zoeken naar goedkoperen alternatieven.

Geschreven al luisterend naar: Rufus Thomas – Walking The Dog – Mashed Potatoes

7 reacties op “Zitmeubel”

  1. Gisteren gelezen dat enkele studenten L.O. “een vergelijkende biomechanische studie van de zithouding op verschillend zitmeubilair” gaan maken. Over dynamisch zitten en zo.
    Ze hadden het ook over een ‘zitwig’, een speciaal soort zitkussen. Zou dat niets voor u zijn? ‘t Is draagbaar, dus da’s al een groot gemak. (Voor de rest weet ik er niet veel van, eerlijk gezegd.)

  2. Onze armlastige vzw kan zich alleen bureaustoelen van de collishop permiteren. ‘t valt al bij al nogal mee. Gewoon op tijd en stond opstaan om koffie te halen 😀

  3. Het doet me goed te lezen dat u zo tevreden bent over een Kinnarpsstoel. Het doet me pijn om te zien dat de Aeron chair staat afgebeeld. Gezien het probleem met uw ruggemerg zou ik u graag willen helpen, hoe? Het is simpel, ik verkoop Kinnarpsstoelen en we hebben nog showroommodellen staan! Dus goed voor uw portemonnee en ruggemerg. prettig weekend.

Reacties zijn gesloten.