Ergernis

Ik zit op smalband wegens teveel afleveringen van Rome gedownload.

In de rapte. En geen idee of de links nog gaan kloppen, want ze zijn bij De Standaard gelijk op asp.NET overgestapt en de oude partner-links lijken niet meer te kloppen.

De VRT wordt weer gepolitiseerd?!

Gaan we dan opnieuw naar de oude politisering, toen partijvoorzitters de aanhorige BRT-bonzen belden? Voor een deel wel, ja. Het bestuur is samengesteld door de vier grote partijen volgens hun onderlinge sterkte, en dus is ook het Vlaams Belang sterk aanwezig. Onvermijdelijk zitten er een aantal bestuurders die de VRT vijandig gezind zijn. Dat is ondenkbaar in een privé-bedrijf.

Aaargh! Smijt het Vlaams Blok dan tenminste buiten!

Ouders die hun pasgeboren dochter mishandelen.

Croon gaf toe dat ze Xena op 4 december, de dag voor haar overlijden, twee keer in het gezicht had geslagen. En dat ze eerder het kind een paar keer bruut behandeld had. ,,Ik trok haar aan haar armpje door de living naar haar slaapkamer.” Ze gaf ook toe dat haar andere dochtertje haar lieveling was, en dat ze Xena eigenlijk niet gewenst had. ,,We zaten allebei zwaar aan de cocaïne, ik wist dat het fout ging aflopen. We konden geen twee kinderen aan. Ik hield afstand van Xena. Ik kon het niet opbrengen om voor haar te zorgen.”

Maar volgens Croon maakte ook Buelens zich schuldig aan mishandeling. ,,Hij zette haar in een veel te heet bad. Stopte haar onder dekens waardoor ze het bewustzijn verloor. En hij kneep haar keel dicht en gooide haar daarna in bed. Hij sleurde haar ook mee aan haar beentje. Ik was vaak weg met mijn andere dochtertje en dan was hij met haar alleen. Ik zag de blauwe plekken wel, maar ik vroeg niets.”

Uit de autopsie bleek dat de baby twaalf helende ribfracturen had en een heup- en een armbreuk. Buelens noch Croon konden daar een verklaring voor geven.

Ik stel voor om marteling wettelijk toe te laten voor dergelijke mensen. Ik kan wel een aantal manieren voorstellen.

Rapport van Professor Vermeersch, eum, we weten niet meer waar het is.

Ook de ondervoorzitter van de commissie en verslaggever Dirk Claes (CD&V) weet niet meer waar het dossier zit. Volgens Claes moet de commissievoorzitter, PS-er André Frédéric, de agenda samenstellen. De Waalse politicus zegt – ten onrechte – dat Vermeersch niet meer in het parlement is geweest na zijn hartinfarct, en laat eerst uitschijnen nog op het herstel te wachten. Als blijkt dat hij zich in het tijdstip van de ziekte vergist, zegt hij dat hij dacht dat het rapport was afgesloten, omdat de politie al principes toepast. Hij besluit de minister van Binnenlandse Zaken toch nog eens te zullen raadplegen.

Ik ben niet zo voor de antipolitiek, maar als ze met de voeten van mijn favoriete professor spelen, zijn het vurte smeerlappen in mijn boek.

krant boos

3 reacties op “Ergernis”

 1. Ik vermoed Matthias dat je zelf geen kinderen hebt.
  Van wat ze Xena aangedaan hebben gaat mijn maag keren en krijg ik gedachten die in de richting van Michel zijn suggestie gaan.

  ps: er zijn in Belgie 176 meisjes die Xena heten, ik mag hopen dat ze beter behandeld worden dan dit ene kind te beurt gevallen is.

 2. Over smaken en kleuren…
  Free country…
  etc.

  Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar ik leg direct de associatie met het Amerikaanse TV feuilleton. Op zich niets mis mee, want de naam zegt niets over de persoon in kwestie.

  Maar gezien de context zou ik haast gaan denken dat ze het kindje bij gebrek aan inspiratie maar naar het eerste het beste wat ze op TV zagen, hebben genoemd.

Reacties zijn gesloten.