Weinig objectief

De VRT, het journaal, over Jean-Marie Dedecker.

Hij hoopt op één verkozene in de senaat en één in de senaat. Als dat mislukt, sluit hij een overstap naar het Vlaams Belang niet uit.

Euh, nee: Dedecker heeft gezegd dat hij niets a priori uitsluit, en dat hij nooit nooit zegt. Dus voor hetzelfde geld had de VRT kunnen berichten

Hij hoopt op één verkozene in de senaat en één in de senaat. Als dat mislukt, sluit hij niet uit dat hij het koningschap van Zimbabwe opeist.

Als dat mislukt, sluit hij niet uit dat hij vier jaar lang zal overleven op gesauteerde chimpansee-foetussen.

Als dat mislukt, sluit hij niet uit dat hij zichzelf levend zal villen en Dedecker-lampenkappen zal verkopen op de markt in Oudenaarde.

Nee maar.

Wie daarentegen wél in zoveel woorden gezegd heeft dat, als het niet lukt volgende keer, dat het dan niet anders zal kunnen dan bij het Vlaams Blok aan te kloppen, is Boudewijn Bouckaert.

En niemand vond dat vreemd, en niemand keek daarvan op? Arm Vlaanderen.

Oh, en geheel daarnaast: brownie points voor Siegfried Bracke om het te presteren in een uitzending voor het klootjesvolk rebus sic stantibus te zeggen.

Doe mee met de conversatie

15 reacties

 1. Brownie points krijgen is een term die overgewaaid is uit Amerika. De meisjesscouts daar krijgen daar brownie points als ze een goede daad doen. Hebben ze genoeg brownie points verzameld, dan krijgen ze – jawel, verrassing – een Brownie.

  Correct me if I’m wrong.

 2. Brownie points are a hypothetical currency, which can be accrued by doing good deeds or earning favor in the eyes of another, often one’s superior.

  The term derives from the name of a 19th century American railroad superintendent, George R. Brown who, in 1886, devised what was then an innovative system of merits and demerits for railroad employees on the Fall Brook Railway in New York state. Accounts of his system were published in railroad journals, and adopted by many leading U.S. railroads. American railroad employees soon began referring colloquially to “brownie points”, and at some point, the term entered the general vocabulary.

  [Wikipedia]

 3. “En niemand vond dat vreemd, en niemand keek daarvan op?”

  Och, trap nog eens wat meer open deuren in.

  Niets van wat die rooie rakkers op de VRT uitspoken kan mij bevreemden.

 4. Neenee, ik bedoelde dat niemand blijkbaar opkeek van Boudewijn Bouckaert’s openbare bekering tot het fascisme. Met afstand van de tijd vraag ik me zelfs af of ik het wel goed gehoord heb. Misschien bedoelde hij dat het de volgende keer voor Dedecker niet anders kon dan naar het Vlaams Blok te gaan? I dunno.

 5. Maar, misschien wilde de openbare omroep de vage uitspraken van JMDD confronteren met zijn eerder radicaal “neen” als het over dat soort dingen ging. Hoewel..een van zijn sterkste punten is dat radicale ‘neen’ tegen het VB. Anyway, ik geef u op een briefken: JMDD hààlt minstens één zetel. Hij zal dus niet moeten overstappen naar Vlbl.

 6. Het heeft mij ook ENORM gestoord dat er telkens ‘Als dat mislukt, sluit hij een overstap naar het Vlaams Belang niet uit’ werd aangeplakt bij de VRT berichtgeving!

  Zoals Michel zei, hadden ze er eender wat van kunnen maken want het is op dit moment compleet irrelevant. Laten we hopen dat hij meer haalt dan één zetel, hoe klein de kans ook is.

 7. Mjah, Bouckaert’s uitspraak had ik eerder begrepen als , “Ik zie voor JMDD , bij een eventuele fiasco, geen andere uitwegen dan het Vlaams Belang!” Bouckaert zelf , dan moet die man zijn eigen principes toch al heel hard gaan verloochenen om de over stap te wagen.

  En wat de VRT’s berichtgeving betreft, och ja, dat is toch niet meer dan normaal. Wiens brood men eet…
  Zolang ze maar Humo en Douglas Deconinck niet achterna gaan

 8. Bouckaert moet daar dan wel zeer zwaar voor opletten, voor dergelijke uitspraken, als Oost-Vlaamse verantwoordelijke van de Lijst Dedecker.

  Aan de ene kant: “Waarom zou ik voor een Vlaams Blok-light stemmen als ik voor het origineel kan stemmen?” en aan de andere kant: “Als er ook maar een kàns is dat mijn stem naar de fascisten gaan, dan stem ik er niet voor”.

 9. Totaal OT: kan ik ergens een volledige lijst van uw boeken vinden? Overlaatst was er een die mij interesseerde, daar langt de zijkant van uw weblog, maar ik deed per ongeluk reload en toen was ie weg.

  ‘t was een met een niet onknappe madam op de cover en zo’n ietwat verdachte titel.

 10. Niet gevonden. Enfin, als ik lang genoeg blijf langskomen zal ie misschien wel weer verschijnen.

  Staan al uw O Reillys in die lijst? Dat waren er toch wel weinig.

  En Banks’ “Complicity” ontbrak ook.

  “Villainy Victorious”? Bestaat er een self-help groep voor mensen die teveel Hubbard gelezen hebben?

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.