Kraftplay / Coldwerk

Zegt Steven:

Wie wordt er nog zo week bij die "tadida dada dadadam" in intro en chorus van Talk door Coldplay?

Ikke!

Niet omdat het Coldplay is, maar omdat het van pikkendief is uit één van mijn favoriete platen.

Maar ‘t moet gezegd: een cover die hetzelfde is als ‘t origineel is ‘t beluisteren niet waard, en de mannen van Coldplay hebben dat goed gedaan.

Geschreven al luisterend naar: Luz Casal – The L Word – Enhanced Soundtrack Season 1 – Un Ano De Amor

Doe mee met de conversatie

6 reacties

  1. Mweuwuf. Oude zak van 40 zegt: ooit was er begin jaren ’80 een café in de Sint-Pietersnieuwstraat: Den Amber. (Waar nu The Cover is -Van Pol, die nog vroeger barman was in de ’55 op de Kuiperskaai- , enfin ja, totdaar..) en toen kon je daar alleen maar binnen met een hanekam of met een half afgeschoren scalp. Nuja, met de nodige liefjes kon je dan die ‘tempel’ binnen. Het was daar allemaal Kraft wat de klok sloeg. Bela Lugosi’s Dead and stuff. Mijn puberjaren.

    Niets gaat het origineel nog evenaren.
    Sorry voor Balanescu, maar das dus dikke shit in mijn ogen.

  2. En toen ik ColdPlay’s versie hoorde was ik eigenlijk ontzettend kwaad. Recyclage tot en met!
    Trouwens, die laatste van coldplay vind ik maar zozo.. Ik ga die niet zoals Kraftwerk binnen 20 jaar nog draaien, sorry

  3. Dat nieuwe ColdPlay-album vind ik in z’n geheel fel overroepen eigenlijk. Veel te bombastisch en zo en er is geen enkel liedje dat me echt raakt. Dat had ik wel met een paar liedjes op de twee vorige cd’s. En nu blijkt die nieuwe single nog een cover ook! Bah. Ik heb vanavond nog eens het verzamelde werk van Kraftwerk overgepompt naar de iPod. Voor de verandering.

  4. PPfff, coldplay, ze proberen ook veel te fel U2 te imiteren en dan worden ze opgeworpen als “the next best thing”. Er zijn goede nummers van de marketing errond trekt op niks en daarom zou ik het al niét kopen.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.