Ongelezen onbemind

Zoals in de tijd met de Vergeelde Boekenlegger: de meest ongelezen boeken, deze keer in België deze keer, of tenminste, in Vlaanderen en volgens de ellebogen (ellenbogen?) van Annemie en Koen van Wilde Geruchten [via Bruno]:

 1. Het verdriet van België – Hugo Claus
  Ik ben eraan begonnen, inderdaad. Een jaar of twintig geleden, denk ik. Omdat ik zo vaag het gevoel had dat het moest. Maar ik heb het niet uitgelezen.
   
 2. De slinger van Foucault – Umberto Eco
  Gelezen. Niet zo goed als (7).
   
 3. The Satanic Verses – Salman Rushdie
  Gelezen en uitstekend bevonden.
   
 4. De bijbel – Various Artists
  Ooo, gelezen, herlezen, oud en nieuw en apocriefen, exegese, geschiedenis, kritiek, etc. etc. De Jehova’s zijn bang van mij, en ondanks dat ze hier in de buurt een centrale hadden, stond ik blijkbaar na hun eerste bezoek op de zwarte lijst: ze zijn helaas nooit meer teruggekomen.
   
 5. Ulysses – James Joyce
  Gelezen, na een valse start of twee.
   
 6. De kleine vriend – Donna Tartt
  Niet gekocht. Ik geraak zelfs niet verder in Secret History.
   
 7. De naam van de roos – Umberto Eco
  Graag gelezen.
   
 8. Lord of the Rings – J.R.R. Tolkien
  Véél beter dan zijn reputatie laat vermoeden.
   
 9. De wereld van Sofie – Jostein Gaardner
  Gekocht, maar nog niet gelezen.
   
 10. Tongkat – Peter Verhelst
  Peter wié?

Net buiten de top tien: De leeuw van Vlaanderen van Hendrik Conscience (niet gelezen), De ontdekking van de hemel van Harry Mulisch (helaas wel gelezen) en De Goelag-archipel van Alexander Solzjenitsyn (niet gelezen, ik zal hem eens van mijn vader afpakken).

boekenlijst

2 reacties op “Ongelezen onbemind”

 1. Tongkat, of ook nog ‘Memoires van een Luipaard’ puur sensoriële proza, drijft op indrukken,geluiden en aanraken. Lijkt soms één lang gedicht. De boeken zijn er niet alleen om te hebben maar ook om in de bibliotheek te zetten, af en toe vast te nemen en de kaft te strelen.Prachtige uitgaves, donker, lederlook, gebombeerde kaft,verzonken lettertekens.

Reacties zijn gesloten.