Het regent

Regen op de Gentse Feesten, ‘t is eens wat anders.

Ik zou eigenlijk moeten uit huis gaan, en foto’s nemen, en optredens bekijken, en dingen doen, en allerlei. Maar ik heb er niet echt veel zin in. Niet dat ik me slecht voel of depressief of zo, hoegenaamd niet. Gewoon: niet veel zin.

En ‘t is vreemd, maar het is wel alsof zo’n beetje overal rond mij mensen met wat-heet-een-dipje zitten. Misschien omdat één helft van de kennissenkring op vakantie is? Of misschien het besef van “damned—dit is nu die vakantie waar ik het hele jaar naartoegeleefd heb, en die nu alweer bijna over is”?

Het besef dat er ook dit jaar niets in huis is gekomen van de stapels goeie vakantievoornemens? Dat de boeken ongelezen zijn gebleven, de DVD’s onbekeken, de grote kuis zal moeten wachten?

In alle geval: ik heb nog een goed voornemen. Ik ben van plan om volgende week het huis op te ruimen. Al was het maar om een zeer prangende praktische reden: ik ben mijn portefeuille kwijt, en ik heb hem dringend nodig. En ik vermoed dat hij ergens in huis ligt, maar wààr: geen idee.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.