Foto’s van de Boekentoren

‘t Was vrijdagnamiddag, zoals ik mag hopen zla duidelijk worden uit de weekendkranten, persconferentie voor boekentoren.be, in de kelder van de Boekentoren.

Ik was erbij om foto’s te pakken voor gentblogt, maar uiteindelijk was het me niet echt duidelijk waar precies foto’s van te nemen: van Lien en Ilse terwijl ze een powerpoint deden? Of van de journalisten die er waren, een soort fotografische arroseur arrosé?

Enfin, ik heb een paar foto’s genomen van Lien en Ilse, en ook van de journalisten, maar die leken me wat, eum, zelfbevlekkend. (De foto’s, welteverstaan; niet de journalisten. Toch niet tijdens de persconferentie. Toch niet voor zover ik kon zien. Niet dat ik daar specifiek op aan het letten was, daar niet van.)
Ik heb ook een fiemken gemaakt op miniDV, kwestie van dat ooit eens, te zijner tijd, in het grote digitale gentblogt-archief te smurfen.

En voor de rest: wat rondgewaard in de kelder, en wat random foto’s genomen. Het ligt er eigenlijk vol met materiaal; en ik vond het nog het spijtigste van al dat mij videocamera op het statief stond dus dat ik niet meer foto’s met een grotere f heb kunnen pakken.

Tijdschriften

Al heeft het natuurlijk wel wat, die foto’s met de Siggma 30mm op f/1.4, met, eum, welgeteld praktisch géén depth of field.

Funderingen zijn belangrijk

Papier

En het materiaal is er natuurlijk wel gefundenes Fressen… oude en nieuwe boeken en tijdschriften door mekaar, vergeelde boeken, boeken die aan het vergaan zijn, tijdschriften die geen mens nog ooit zal lezen (tijdschrift over hygiëne jaargang van 1867, iemand?), en daarnaast in vreemde juxtapositie: moderne rolrekken, jaren en jaren Knack, en massieve mensenhoge chauffagebuizen. En een kerkhof van kapotte boekenrekjes:

Zevende verdieping

Wiel kapot

O ja, wat ik eigenlijk wou zeggen: er bestaat ook een Flickr-groep voor de boekentoren. Al wie foto’s heeft van de Boekentoren, van binnen, van buiten, van onder of van boven: van harte welkom in http://www.flickr.com/groups/boekentoren.

boekentorenfoto