Hunters/Gatherers

Het verschil tussen mannen en vrouwen: als mannen shoppen gaan ze op jacht. Vrouwen zijn verzamelaars.

‘t Zou proper geweest zijn, in de ijstijd: pakken we déze mammoet, of gaan we nog eens vergelijken met die van twee valleien verder?

Nee, cadeaus kopen is iets dat best uitgesteld wordt tot zo laat mogelijk. Ik ga voor kerstdag (één cadeau, bah, er mag niet meer gegeven worden wegens afspraken) morgen naar één winkel. Er naartoe, kopen, terug naar huis. Niets te treuzelen!

En voor nieuwjaar wacht ik tot volgende week. Dat mijn loon voor januari binnen is. Dat ik precies weet hoeveel ik moet uitgeven. En dat er genoeg druk achter zit: de paniek van “als ik dit niet koop, heb ik gewoon niets!

Dan ga ik van winkel naar winkel naar winkel, in de weeë geur van gluhwein en mensenzweet onder dikke jassen. In de bijna-donkerte en de valse gezelligheid die zó vals is dat ze weer echt wordt.

Tot mijn geld op is, en ik cadeaus heb voor iedereen.

En dan bel ik naar mijn broer en gaan we samen op stap tot àl ons geld op is en we nog meer cadeaus hebben voor iedereen.

En kom nu niet af dat mijn hunter/gatherer vergelijking niet klopt omdat mannen vanalles en nog wat zouden kopen en dat vrouwen heel erg doelbewust op voorhand een lijstje maken en zich daaraan daaraan houden hé!

cadeauskopen

3 reacties op “Hunters/Gatherers”

  1. Pingback: San’s Weblog
  2. Ik moet vandaag dan wel morgen ook nog iets zien te vangen. Twee (minstens) eigenlijk. Van één weet ik (wegens duidelijke instructies) exact wat het moet zijn, voor het ander heb ik geen enkel idee… Zlfs niet in welke winkel te zoeken…
    tiktaktiktaktiktaktiktaktiktaktiktaktiktaktiktaktiktak

Reacties zijn gesloten.