1989 WeA-WeB

It was 16 years 7 months and 21 days ago today…

1989 WeA WeB

Ik ben het afgelopen jaar een hele reeks mensen uit mijn lagere school tegengekomen, en dat is ondertussen al meer dan 23 jaar geleden. Tijd, dacht ik, om eens te kijken wie en wat ik me nog herinner van op de middelbare school.

In acht genomen dat ik mijn tijd op het Sint-Barbaracollege heb doorgebracht als professionele ambetanterik, zijn de aantallen “nooit meer iets van gehoord” niet verwonderlijk—meer nog, voor velen (sorry) zou ik me zonder legende de naam niet zo meteen voor de geest kunnen halen. De middelbare school was noch my finest hour, noch mijn fijnste herinnering.

En voor de rest, trouwens, en vóór er één of andere privacy-haai mij dingen verwijt: ik haal mijn informatie (foto incluis :)) waar iedereen ze kan halen—Google.

Van links naar rechts op de foto hierboven (klik voor detail):

 • bovenste rij:
  • Wim De Somere. Raakte in 1994 verlamd na een ongeluk. Onlangs nog in het nieuws.
  • Michaël Deleersnyder. Met broer Benoît min of meer een tijdje in dezelfde richting gezeten op de universiteit. Nu: advokaat, specialist arbeidsrecht. Onder meer secretaris van de Association des juristes practiciens de droit social.
  • Jean-Benoit Staelens. In 1993 aan de RUG afgestudeerd in toegepaste economische wetenschappen (bedrijfseconomie), met een proefschrift over de betekenis van de Waalse economie voor België, en sindsdien voor Google van de aardboden verdwenen.
  • Jan Pensaert. Studeerde economie in Gent, deed dan een masters in Aix en Provence, en is nu Director en CEO van La Fayette Investment Management in Londen. En stichtend lid van de Vlaamse Club Londen. vermoed ik. Hij leeft al elf jaar in Londen met Caroline uit Tanzania en zijn twee kindjes Marie en Louis.
  • Lieven Bauwens. Heeft een naam die het redelijk moeilijk maakt om te zoeken op Google. Ik denk dat hij misschien wel Kaperscentrale Bauwens, de zaak in kappersbenodigdheden, zou kunnen overgenomen hebben.
  • Dominique Collier. Had een hit in Vlaanderen met de vertaling van Verdammt ich lieb’ dich (kwam er zelfs mee op Tien om te Zien, ha!), maar het vervolgsucces bleef jammer genoeg uit. Heeft nu een eigen zaak in Adegem en zingt nog altijd.
  • Dieter Schotte. Geen idee. Er zijn veel Schottes in Koekelare, da’s al wat Google mij kan zeggen. Surveyor/superinterdant (landmeter/uitvoerder) bij de (wereldwijd actieve) baggerfirma DEME. 
 • derde rij:
  • Erik Hoebeke. Misschien iets in databases, meer bepaald Oracle Applications, bij Toyota Motor Europe, en vandaar ook voorzitter van de Belgian Luxembourg Orable User Group en secretaris van de EMEA Oracle User Council
  • Antoon Vincent. Van de aardboden verdwenen, toch voor zover Google mij weet te zeggen.
  • Emmanuel Heyndrickx. Wellicht getrouwd met Marianne Samyn, wellicht minstens twee kindjes (Helena, °1999 en Elisabeth, °2001). Maar da’s ook alles wat ik erover kan terugvinden.
  • Christian Van Belle. Enige tijd samen mee in de rechten gezeten aan de universiteit (elke dinsdag Twin Peaks kijken! met Duvels!). Nu: notaris in Gent.
  • Bruno Bollaert. Heeft naar het schijnt gemaanse gestudeerd. Zou nu iets met internet doen, zowel privé als professioneel. Bekleedt een positie op de raad van bestuur van vzw Gentblogt.
  • Olivier Janssens. Werkt aan de Universiteit Gent in Surface Physics and Thin Films.
  • Ivan De Pauw. Misschien wel werkbaar in de containerboekingwereld. Misschien. Nope: studeerde geneeskunde aan de KUL.
 • tweede rij:
  • Matthieu Machiels. Geen idee. Geen flauw. [gedimme, gaat daarmee naar den oorlog: de oudleerlingenbond had de naam verkeerd in zijn repertorium!]
  • Bart Rossel. Zeer vreemd: van al mijn klasgenoten één van diegene waarvan ik me het meest inbeeldde dat die veel zou gaan doen in het echte leven. Maar nergens op Google te vingen. Of het moet zijn dat de naam te generisch is.Slachtoffer van het generische-naam-syndroom, ha! Managing Director & CEO van Oystershell.
  • David Van Hoofstat. Werkt, denk ik aan de vakgroep geneesmiddelenleer aan de Universiteit Gent. Doet (deed?), denk ik, onderzoek naar DNA Fingerprinting.
  • Michel Vuijlsteke. Heeft een weblog en bijna vier kinderen.
  • Thierry Verbist. Werkzaam bij Universal Communication? Of bij PWC? Geen flauw.
  • Erwin De Clercq. Was een paar jaar geleden expeditiebediende Internationale Verzendingen bij ABX. Nu? Geen gedacht.
  • Herman Van Bostraeten: leraar. Nog altijd, dacht ik.
 • onderaan:
  • Ortwin Van Hove. Bleek geen onbekende te zijn voor mijn madam en haar familie. Laatst gesignaleerd eind jaren 90 als production engineer bij Dakin.
  • Hendrik Van Den Abeele. Heel erg misschien bij Psallentes. Maar ik zou het begod niet weten.
  • Wim Vandevelde. Heel erg misschien schatbewaarder van de European Aids Treatment Group. Maar ook dat zou ik niet weten.
  • Pierre Vinck. Toen klastitularis en leraar Engels en Nederlands. Nu Algemeen Directeur van het Sint-Barbaracollege.
  • Vincent Goussey. Verliet in september 2005 de Vlaamse Vereniging voor het Bibliotheek–, Archief– en Documentatiewezen. Nu: information designer bij Lemento? Ik zou het niet weten.
  • Dirk Gillis. Misschien werkachtig bij Seminis? Misschien ook niet? Geen idee.
  • Filip Van Rysseghem. Het staat me bij dat hij de winkel in keukens (en badkamers?) van zijn vader over zou nemen, maar verder weet ik het eigenlijk niet.

Hallucinant, eigenlijk, Google: van de 26 in de klas heeft 18 sporen nagelaten op het internet, met bijkomend nog eens drie “misschienen”, en zijn er maar vijf onvindbaar—door een combinatie van (voor Google) niets gedaan en/of te voor de hand liggende naam.

En ik heb trouwens de afgelopen vijftien jaar denk ik alleen nog Bruno gezien. Terwijl ik volgens de oudleerlingenbond van mijn school de klasverantwoordelijke zou zijn van mijn klas.

Ahem. Dat wil zeggen dat ik van die reünies en zo zou moeten organiseren zeker hé? 🙂

Let wel! Ik ben hoegenaamd niet op zoek naar details over vanalles en nog wat in de zin van “ik weet nog wie X is en wat hij doet, en o ja hij is veroordeeld voor Y en tegenwoordig vreet hij Z uit.” Mijn redenering is dat wat op het internet te vinden is, fair game is, en dat al de rest in de privésfeer zit, en tenzij de mensen dat zelf willen kond maken, moet ik het niet weten.

Um. Behalve per privé-mail natuurlijk. Niets zo wijs als roddels. 🙂

Doe mee met de conversatie

42 reacties

 1. Emmanuel werkt en woont in Londen en heeft ondertsn. 3 spruiten. Mèèr zeggen lijkt me privacyschennis (en weet ik ook niet, eigenlijk feitelijk).

 2. Wat een toeval. Zaterdag nog een reünie gehad van 6C – het zesde studiejaar, voor alle duidelijkheid. Verleden jaar voor het eerst samengekomen, en toen was ‘t uiteraard uitgebreider. Zelfs meester Manu was komen opdagen 🙂

 3. Ha! Ik ken één van de onbekenden die ‘niets gedaan hebben of een te voor de hand liggende naam hebben’ ;-). ‘k Zal hem de url van je post eens doorgeven…

 4. Ik ken er wel twee en één zelf heel goed, probeer maar eens Matthieu Machiels met twee t’s in Google.

  Ivan De Pauw is niet actief in de containerboekingwereld, maar ‘k laat het aan hem over om dat eventueel recht te zetten. De link in Google met betrekking tot KULeuven (1997) is juist.

  Succes…

 5. Michel,

  je nooit als ambetanterik ervaren, en herinner me nog steeds een of andere ‘oorlog’ nagespeeld te hebben met een arsenaal aan soldatenfiguurtje van jou, tijdens de les geschiedenis 🙂

  Info is korrekt, met dien verstande dat ik met oracle Applications ‘bezig’ ben. Ik ben blijkbaar klasverantwoordelijke voor de WEA en zou dus ook zo van die dingen als reünies en zo moeten organiseren, tja, zou …

  Het ga alvast iedereen goed hoop ik…

 6. Ik heb 2 dochters : astrud en jutta, ben wettelijk getrouwd met isabel run een kappersgroothandel.
  En ja ik zou het fijn vinden mocht er eens een reunie komen !
  Van onze klas zie ik enkel nog Jan P en Ortwin V.O. Beiden regelmatig.

 7. Michel, ben toevallig recentelijk ook deze foto nog eens tegengekomen in een oude doos. Het was mij niet meer gelukt om op elk gezicht een naam te kleven. Straf dat gij dat nog kon. Ik werk al jaren niet meer bij Daikin, maar bij een aannemer, VSE in het Gentse. Ik heb een vriendin, geen kinderen. Ik zie regelmatig Lieven nog en heel af en toe eens Jan. David Patijn, broer van je vrouw, die zie ik ook af en toe.
  Tot op de klasreunie dan maar eens zeker. Groeten O.

 8. Hi Michel – het doet plezier te vernemen dat jij de reunie gaat organizeren, daar kom ik nog eens voor af zie. Ik woon reeds mijn 11e jaar in Londen, run een fund of hedge funds zoals je correct hebt gevonden, woon samen met Caroline uit Tanzania en onze twee kindjes Marie en Louis. Ik heb gestudeerd in Aix en Provence (niet La Chapelle) en je kan meer over mijn historiek vinden op het website van La Fayette of dat van de Vlaamse Club Londen, waarvan ik comite-lid ben. Ik zou ook wel eens onze vroegere klasgenoot Wim willen gaan bezoeken, als iemand mee wil gaan (misschien wel bij een volgend bezoek aan Belgie mid-juni) laat me gerust weten op janpensaert@hotmail.com. Ik doe ook elk jaar de nacht van de platte portemonnees daar ook sympatysanten welkom. Beste groeten. Jan

 9. Dag Michel,

  Straks wordt deze site al een virtuele reünie!
  Ik werk inderdaad nog steeds aan de UG in het labo Farmaceutische Biotechnologie en verricht forensisch DNA-onderzoek voor het ministerie van Justitie. Ben getrouwd, 2 kindjes en woon in Lovendegem.
  Vincent Antoon heeft geneeskunde gestudeerd (ik vermoed specialisatie psychiatrie) en is toch werkzaam in het Gentse dacht ik. Matthieu Machiels heb ik laatst eens op TV gezien als woordvoerder van het rode kruis!

  groeten aan alle bezoekers/oudleerlingen!

 10. Hé Michel,

  Ook ik heb je nooit als ambetanterik ervaren, enkel als een spirituele ambiance-brenger!! 😉
  Als die twee uit LOVEndegem toe zijn aan de ultieme relaxatie, ze kunnen altijd bij mij terecht voor een hotspring in de tuin!! http://www.aquatropic.be

  by the way, zoals de een gaat vissen, ga ik in mijn (vrije, ahum) tijd nog altijd zingen. Deze maand was het zelfs heel druk met 15 optredens. Waar een wil is,…..??? zie http://www.niccaan.be

  En Jantjen, je hebt gelijk, waarom geen reünie organiseren op de nacht vd lege portemonnee??? Ik kom af zulle!!!

  Groeten aan iedereen, en sterkte in het bijzonder aan Wim!

  DC

 11. Dag Michel,

  kwas ook eens op zoek wat er van mij op google te vinden is…en ik beland hier. Ik woon 4 maanden per jaar nog in Koekelare/Bovekerke (bijna westhoek)en de rest van het jaar spendeer ik mijn tijd in het buitenland als surveyor/superinterdant (landmeter/uitvoerder) bij de baggerfirma DEME die wereldwijd actief is. Ik heb in Venezuela/Angola/Irak/Pakistan gewerkt en werk nu voor de volgende 2 jaar in Nigeria (Port Hartcourt). Ik ben nog steeds getrouwd met Katrien en vader van 1 flinke dochter van 7 Hannah. Maar mijn vrouw heeft jammergenoeg sindskort het huis verlaten en een echtscheiding komt eraan…… Ik kom zaterdag terug in Belgie voor een maandje verlof en ga zowiezo naar de nacht vd lege portemonnee maar de mijnen is goed gevuld. Mss kom ik iedereen wel tegen.

  Gr uit het regenachtige Nigeria, Dieter….

 12. Beste Michel,

  Fijn dat je zo een grote verwachtingen van me had. Wil je kleine update van mijn CV ? Here goes.

  In “Great Expectations” van Charles Dickens helpt Pip, een arme maar talentrijke jongen een ontsnapte crimineel. Dankzij een grote som geld van zijn advocaat, kan de kleine Pip zich vestigen in zaken, wordt succesvol en weet hij te trouwen met een mooi meisje met een speciale naam.

  Samen met hun drie dochters leven ze nu aan de oever van een Vlaamse rivier. Af en toe denkt Pip nog terug aan zijn schooltijd, maar dat duurt gelukkig niet lang.

  Bart Rossel

 13. L.S.,
  Voor wie het nog interesseert: Herman Van Bostraeten, leraar geschiedenis, is sinds 1 april 2001 met pensioen. Hij woont afwisselend in Gent en in Turkije.
  Ik kwam toevallig op deze site (de wereld van google is wonderbaar), op zoek naar de lotgevallen van Vincent Goussey, afgestudeerd als licentiaat geschiedenis aan de UGent in 1995.
  Mvg,
  de administrateur van het OSGG (Oud-studenten Geschiedenis Universiteit Gent).

 14. zoveel geilaards die hun eigen naam intikken
  de losers ontbreken
  en zij hebben daar zo hun redenen voor
  lunacy and improvisation
  je twijfelt?
  ik heb nog nooit een naam gehad
  wit-groen gestreepte sokken met een gele hiel
  kortsluiting
  26

 15. guilty as charged, een mens tikt al eens de naam in van een uit het oog verloren geliefde…
  en de assumptie “omdat hij zijn naam” laat ik volledig aan uw helderziendheid over.

 16. Beste michel,
  we zouden graag contact met U hebben omtrent Uw groothandel omdat wij een aantal interressante producten voor U hebben met een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding.
  Wij zouden het erg op prijs stellen als u contact met ons op wil nemen.
  veel groeten Geert/Sanne
  tel num 0031655526658 / 0031634131192
  of via de mail dank U

 17. Ik heb het college verlaten na het 3de middelbaar om mijn geluk te beproeven in het Technisch onderwijs. Het is nog goed gekomen met mij. Vele van die gasten hebben met mij in de klas gezeten en het doet mij plezier om te weten waar ze nu allemaal mee bezig zijn. Ikzelf werk nu bij Volvo cars Gent als SPC (statistic proces controller) en hou mij bezig met de garantie claims van over heel de wereld. Een beetje reizen naar Zweden en elders….

 18. Voor Ortwin Van Hove : wij hebben geen adres van zijn ouders,Wilfried en Hilde van Hove. Wij zouden ze graag contacteren. Kan Ortwin ons hun adres doorgeven ? Veel dank
  en groeten,

  Marc en Chris Sels

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.