Angst

Vanmorgen werd ik wakker en Hecate zat niet op het bed.

Ze zat niet in de badkamer. Ze zat ook niet in de living op de zetel of bovenaan de trap. Ze zat ook niet beneden. Ik heb de deur naar de tuin opengedaan en daar zat ze ook niet. Ik heb zelfs de voordeur opengedaan en gekeken of ze niet op straat zat.

Terug naar boven gekomen, en achter de gordijn van de slaapkamer gekeken. Daar zat ze. Het smerig beest.

Ik zat er echt mee in dat ze weg zou zijn.

Hecate is, eigenlijk, niet zo’n wijze poes. Ze komt zowat bij iedereen flemen, maar laat zich niet gemakkelijk oppakken. Ze legt zich snel bij u neer, maar van zodra ze geaaid wordt, gaat ze rechtstaan en ronddraaien—rustig blijven liggen is er niet bij. Ze klauwt naar wat op de trap voorbij komt als ze aan de trap ligt.

Maar ik zou ze toch niet willen missen. Ik zie ze doodgraag.

Telkens ik ga slapen komt ze mee met mij, en dan komt ze tot aan mijn hoofd gekropen, hef ik het deken op, kruipt ze er even onder, draait ze zich om, kruipt ze er weer van onder, en gaat ze zich aan het voeteneind leggen.

Deze Gentse Feesten wordt ze, denk ik, twaalf. Ons Hecate.

Doe mee met de conversatie

10 reacties

 1. Kijksie, ge moogt niet teveel van die postjes schrijven want ik krijg tranen in mijn ogen! Echt waar. We haden thuis ook katten en toen die laatste doodging zei ons ma dat dat de laatste was om dat ze er niet meer tegen kon om haar te binden aan zo’n lieve, eigenzinnige (maar daarom ook) leuke diertjes. Het was net alsof er een persoonlijkheid doodging. Brrr.

 2. @ Michel: ze wordt 13: anderhalfjaar minder oud dan wij samen zijn ­čÖé

  @ Huug: mijn moeder heeft hetzelfde gezegd na de dood van ons laatste kat thuis. We hebben er maar twee gehad (eerst moeder, dan dochter), maar ze was er telkens zo van over haar toeren dat ze weigerde nog een nieuwe kat in huis te nemen.

 3. Ik dacht dat ge uw kat naar de server bij netopint genoemd had maar het zal dus wel omgekeerd geweest zijn zeker?

  En voor de volledigheid en om andere wiseguys te vlug af te zijn: Hecate is de dochter van de titanen Perses en Asteria (dochter van Phoebe and Coeus) en later weer van Zeus en Hera. Haar Romeinse naam is Trivia. De betekenis van haar naam is: zij die haar wil oplegt van verre.

  Katten zijn aardige beesten.

 4. Die video van toen van Hecate in de keuken was wel aardig.

  Mooi beest.

  We hebben er zelf nu 3 (wel, 2.75; 1 mist een pootje) rondlopen. Lief, maar af en toe wel lastig, als ze op de pas gewassen handdoeken piesen bv.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.