Ontwerpen

Ik ben aan het zoeken op een nieuw ontwerp voor mijn favoriete sidekick-project, zoals Steven het onlangs nog noemde.

Dat vlot dus niet.

Ik weet precies wat ik wil, informatie-architectuurgewijs, ik ken de theorie, ik beheers de nodige technieken, en ik weet wat ik niet goed vind. ‘t Is toch altijd al dat.

Nu nog een goed ontwerper worden, en we zijn er helemaal.

Enfin ja. Ik denk dat ik er in de loop van avond nog eens hard ga over nadenken. Ik ga me in ieder geval aan de volgende parameters houden:

  • Vaste breedte. Omdat het zoveel eenvoudiger is om een coherente pagina te maken. Ik twijfel nog wat over de breedte, maar ik denk dat ik het maar bij minder dan 800 pixels ga houden.
  • Fonts. Verdana voor de broodtekst, en Georgia voor de titels. Geen gefrutsel met letterspatiëring, ik ga niet doen alsof ik het beter weet dan Matthew Carter. Misschien wel iets doen met de leading. Toch voor het eerste artikel, denk ik.
  • Placering. Een vaste plaats voor een aantal vaste items die nu de neiging hebben verloren te raken.

Dingen waar ik nog niet uit ben (onder veel meer andere):

  • Logo. Geen idee welk logo te gebruiken. Ik had er één gemaakt, maar ik ben er niet content genoeg van.
  • Kleuren. Ik denk dat ik maar grijswaarden of géén kleur gebruiken ga gebruiken.
  • Kalender of niet? We hebben nog niet genoeg aangeraden dingen staan om een kalender degelijk te vullen, vind ik.

Gn. Morgen meer.

ontwerpgentblogt

5 reacties op “Ontwerpen”

  1. Pingback: volume12
  2. Zoals Bruno al naar voor bracht vind ik dit wel mooi:http://www.gapersblock.com/
    Alleen zou ik het meer uitspreiden over de hele breedte van het scherm en ook waar ‘merge’ is en waar de teksten in komen véél breder maken. Zoals nu.
    Logo. Pfft . Ik zou er me niet teveel op vastpinnen. Het logo die je hebt voorgestelt is mooi in zijn eenvoud (zachte kleuren, herkenbaar, ja datzalwel, net niet te officieel en spreekt iedereen aan , ook de mensen van de ‘buitengemeenten’ dus, waarom niet?
    Trr.. het is ook niet zoiets dat we tot het einde der tijden gaan motten meesleuren, of ?
    Kleuren: ik hou van simpel, twee of drie niet meer. Geen flipperkasse. Sober , sepia, grijswaarden met blauw (water – gent) en groen (niet echt gent maar , allah, de blaarmeersen enzo, tochwel)
    Kalender? Nah, moeilijk . Ik ben wel voor maar dan moet die bijgehouden worden en wie gaat dat doen? Ook, het staat niet echt mooi. Ik zou eerder een linklijst zetten.

  3. even voorstellen tnb design
    Geachte,

    Wij zijn een recentellijk opgestarte zaak uit Sint-Andries bij Brugge.

    Enerzijds zijn wij een grafisch ontwerpbureau gespecialiseerd in logos en cd-hoezen voor muziekgroepen, anderzijds hebben wij een collectie digitaal geproduceerde kunstwerken in diverse maten en afwerkingen voor thuis of kantoor. Wij bieden ook licenties aan op al ons beeldmateriaal, zowel royalty-vrij als met beheerde rechten voor alle gebruik.

    Wij aanvaarden alle freelance opdrachten, alsook kunst-op-maat bestellingen.

    Op onze website vindt u vele voorbeelden van reeds gerealiseerde projecten, u kunt er tevens terecht voor alle verdere informatie betreffende onze diensten. Moest u toch nog vragen hebben, kunt u ons altijd contacteren van maandag tot zaterdag tussen 8u en 20u.

    Met vriendelijke groet,

    Isabelle Jonckheere
    TnB Design
    http://www.tnbdesign.be

Reacties zijn gesloten.