Outlookloos

Mijn PST-file is in groot onderhoud. Een backup genomen, en dan de repair tool erop losgelaten. Preventief.

Deze morgen heb ik dat in gang gezet, rond een uur of halfacht. Rond de middag was het tooltje nog bezig. Toen ik terugkwam van het schoolfeest, nu net, om halfzeven, wist het me te zeggen dat er fouten gevonden waren in de .pst, en dat die konden gerepareerd worden mits een druk op de repair-knop.

Repair

Maar nu staat het dingetje al een half uur ogenschijnlijk niets te doen. Geen progress bar, geen boodschappen, niets.

Misschien heeft het last van de grootte van het bestand: ik zie links en rechts dat .pst’s van meer dan 2 Gb soms wel eens lastig doen. Dus kan ik me inbeelden dat een .pst van bijna 10 Gb ook niet-alledaagse kost is voor het arme repairtooltje.

Nu, ik laat het ding nog een tijdje draaien, baat het niet het schaadt niet. En in het slechtste geval neem ik mijn oude, niet-gerepareerde .pst en doe ik daar gewoon mee verder. ZΓ³ enorm zit ik er niet mee in.

Maar: ondertussen zit ik al bijna een hele dag zonder Outlook. Ik voel me naakt. Brr.

update 20u24: repair complete! ha! ha! back in full force!

[ware het niet dat we net allemaal aanzetten naar de internationale fanfare]

5 reacties op “Outlookloos”

  1. Wat zijn we blij dat al onze mail in 1 enkele file vervat zit! Ik neem aan dat een PST file geen pure tekst bevat en dat je dus gespecialiseerde tools nodig hebt om de boel weer aan de praat te krijgen?

  2. Vandaar dat ik mijn mail in een PST file per jaar bijhou, en dan nog een hele resem apart. Werkt iets gemakkelijker. πŸ˜‰ En minder risico op data-corruption-por-favor.

Reacties zijn gesloten.