16 reacties op “Rauw IV: metadata”

 1. Pingback: Pietel.be
 2. Tagging is het gat waarop ik (mac gebruiker) nu op stoot. Je hebt natuurlijk de algemene photoshop profielen (zie tech tips Russel Brown). Maar in Bridge/PS is er voor de specifieke tags geen goede oplossing.

 3. @ Michel: keywords bedoel ik eigenlijk.

  Voor de volledige series gebruik ik algemene profielen die ik “metadata append/replace”

  Maar binnen bridge is het toevoegen van keywords een belachelijke zaak. Het zou zoals bij de Flickr uploader moeten zijn. Gewoon typen.

  Werken met vaste keywords (die je steeds moet zoeken) vind ik zeer onhandig. na verloop van tijd heb je er toch desdanig veel, dat je ze sneller intypt dan terugvindt.

 4. @Pieter: ho ho ho, lachte hij met een holle lach van herkenning. 🙂

  Ik voel uw pijn: da’s zowat het aspect van classificatie en database-isering en opslag en gegevens waar ik het langst en het hardst mee bezig geweest ben de afgelopen jaren. Eén dezer post ik iets overcontrolled vocabularies en keywords en tags en databases en hoe het sop de kool al dan niet waard is en woordenboekbeheer en al dan niet éénrichtings-synoniemen. 😀

  Mijn voorlopige conclusie daar trouwens wat foto’s betreft: niets (niets!) is beter dan IMatch. Maar IMath is wél een beest om mee te werken.

Reacties zijn gesloten.