Asbakken verboden

Asbakken wekken de indruk dat er nog mag gerookt worden, en dus mogen ze vanaf volgend jaar niet meer in publieke ruimtes.

Leuk.

De maatregel gaat in tesamen met het rookverbod in de horeca.

Hoera!

14 reacties op “Asbakken verboden”

 1. En daar ben ik dus niet even extatisch over. Dat ik in mijn horeca zaak (gesteld dat ik er eentje zou uitbaten) niet meer mag toelaten wat ik wil, is toch wel mijn eigen probleem, me dunkt. Een afgezaagd argument, maar ik vind ze als ex-roker nog altijd even valabel.

  Moesten alle nietanti-rokers nu eens gewoon de horeca zonder rookverbod negeren, zou dat wel een markt creëren. Maar blijkbaar is dat te veel gevraagd aan een lobby die zich liever wentelt in regelneverij (of regelnichterij, ik wil de gay-anti-rokers-lobby uiteraard niet achteruit stellen)…

  Asbakken wekken inderdaad de indruk dat er mag gerookt worden, uiteraard. Waar dienen die dingen anders voor?

 2. Ik ben zwaar pro compleet verbod + verwijdering van asbakken. Het zou een heel pak mensen die proberen te stoppen en het nog groter pak zogenaamde “party-smokers” de verleiding ontnemen om een sigaret op te steken op café.

  Toch roken? Buiten plaats zat. Of op privé-terrein, maar een café reken ik daar niet bij.

 3. OK… dat ze wel eens kunnen stinken is waar. Nu stinken rokers enkel als ze gerookt hebben, bij honden is dat toch hun lichaamsgeur.
  i. Maar laat de toekomst niet aan de Siamese katten, die staan qua domheid op hetzelfde bedroevend lage niveau als de dalmatiërs!

Reacties zijn gesloten.