Randgeval

O ramp!

Ik maak een foto die me min of meer half aanstaat van Jan:

Jan met onderbroek

…maar is dat stukje gele vuiligheid op de vloer links onder toch wel afgesneden zeker! Ramp! Compositie kapot! Wat nu?!

Een oudje maar een goedje to the rescue: DNG Recover Edges. En zo komt het toch nog goed. Detail vรณรณr:

Rand0

Detail nร :

Rand1

Verschil:

Rand2

Een volle vijftien extra pixels onderaan het beeld extra. Mijn foto’s zijn 3900×2616 in plaats van 3872×2592. Ik ben helemaal warm vanbinnen nu.

Grin. ๐Ÿ™‚

Doe mee met de conversatie

7 reacties

  1. Re: “Compositie kapot!”
    Het beeld dat in de zoeker komt, is toch niet het volledige beeld? Mij lijkt het dat ge dat detail dan niet eens zag tijdens het kadreren, of zit ik daar verkeerd? Ik hoop/vermoed dat ik gewoon te suf ben om nog het verschil tussen gemeend en ironisch te zien. ๐Ÿ™‚

  2. @ Jan!: klopt, grond van waarheid, nagel op de kop, etc.

    Je ziet slechts een bepaald percentage – hangt van de kwaliteit van de zoeker af. Ik reken er zelfs soms op dat ik niet alles zie – bijna-composities-in-de-zoeker blijken perfect (ja, mijn standaarden liggen laag) te zijn achteraf ๐Ÿ™‚

    Soms gaat het wel mis.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.