Drupal (iii)

Euh ja, deel (ii) ben ik kwijtgespeeld.

[nog een entry die voor niemand interessant is, ha!]

De les ervan was in ieder geval: lees de openstaande bugs en feature requests van de modules die je aan het gebruiken bent, en je bespaart jezelf ettelijke verloren uren.

Waar ik ondertussen ben: modules—de das blinken Lights van Drupal—aan het aflopen en aan het zoeken naar dingen die me aanstaan en die ik zou kunnen gebruiken.

Ik heb search aangezet, en statistics, en profiles, en upload. En ik heb dutchstemmer gedownload en de site geherindexeerd (alle 11 nodes :)).

Deze had ik vorige keer (vorig jaar? het jaar dààrvoor?) ook geïnstalleerd, zonder hem eigenlijk nodig te hebben: flexinode. Maar deze keer ga ik dat echt wél kunnen gebruiken: pagina’s, artikels, actua, foto van de dag, events, auteurs, … druk.

Eerst eens kijken of die dingen niet al eens aangemaakt zijn, negen kansen op tien wel natuurlijk. Kijk zie: event.

Oh. Probleempje: Call to undefined function: form_textfield() als ik flexinode wil gebruiken. Ah. Ik heb per abuis een flexinode voor 4.6 geïnstalleerd, terwijl mijn Drupal 4.7 is. Herdoen. En hopen dat het niet in de soep loopt met databases en zo.

…lijkt in orde: die update.php ziet er echt wel in orde uit!

Foto van de dag-content type aangemakt: fotograaf, foto (met automatisch aangemaakte thumbnail van 450 pixel aan de langste zijde, en preview van 180 pixel breed, ook autmatisch aangemaakt), datum, legende. Hé bah, de maximumgrootte voor een beeld bij flexinode moet ingegeven worden. Ik geef “0” in, in de veronderstelling dat dat zoals elders  “onbeperkt” betekend, ik krijg geen klachten dus ik vermoed dat het wel in orde zal zijn, maar eigenlijk wil dat blijkbaar (denk ik) zeggen dat ik écht geen beeld groter dan 0 KB mag uploaden. Stoopid.

En de foutboodschap is ook misleidend: “field is required” in plaats van “image is larger than maximum allowed size in KB” of zoiets.

Euh, crap. Het werkt nog niet. Zelfs als ik de grootte op maximum 1024 KB zet. Een op niet-required zetten, dat beeld-veld.

Bleh. Dat werkt natuurlijk, met allemaal automatisch gemaakte thumbnails en alles. Bug. Bah.

Goed. Verder. Die events eens testen. Hm. Ziet er in eerste instantie in orde uit, met een kalender en lijst en alles. Maar: geen recurring events (alhoewel: Event Repeat?), en ‘t is allemaal zeer Engels-centrisch (alhoewel: ik zie localisatiefiles staan, onder meer voor nl). Later eens naar kijken.

[ja, ik weet het, ik zou dit waar van toepassing allemaal moeten loggen in bug reports/feature requests, of beter nog: zelf cvs en editor ter poot nemen en verbeteringen voorstellen]

[maar ‘t is te laat en ik heb geen zin]

[in fact, ik denk dat ik maar eens in mijn nest ga kruipen]

Morgen verder. De rest van de modules op die ene pagina doorlopen, en dan eens de layout aanpakken.

En dààna de vertaling.

Één reactie op “Drupal (iii)”

Reacties zijn gesloten.