Kaka

Telenet en DHCP en dingen: het werkt niet.

70500 ms DHCP DHCP response has incorrect id 2021859709
67500 ms DHCP CLIENT STATE CHANGE SELECTING
51500 ms DHCP CLIENT STATE CHANGE INIT_BOOT
51500 ms DHCP No reply 2
46366 ms DHCP CLIENT STATE CHANGE SELECTING
38366 ms DHCP CLIENT STATE CHANGE INIT_BOOT
38366 ms DHCP No reply 1
32366 ms DHCP CLIENT STATE CHANGE SELECTING
28366 ms DHCP CLIENT STATE CHANGE INIT_BOOT
28366 ms DHCP No reply 0
22366 ms DHCP CLIENT STATE CHANGE SELECTING

En als ik bij Watchguard ga kijken in de reference manual, dan krijg ik de lakonieke uitleg:

DHCP response has incorrect id: The DHCP client received a reponse intended for another DHCP client.

Euh, daar ben ik vet mee.

Ik laat de lease verlopen, enfin vermoed ik toch: de modem letterlijk een hele nacht helemaal afzetten, en dan de Watchguard erin pluggen, maar dat blijf dezelfde boodschap geven.

En o ja, on a related note: ik heb nu wel een nieuwe modem thuis, maar ik zit nog altijd op een Telenet Mono-abonnement, ondanks de belofte dat mijn abonnement aangepast zou worden. Ja, ik krijg elke dag een bevestiging dat ik mijn volume opgetrokken naar telkens hetzelfde zogezegde nieuwe volume, al ben ik daar al een maand niet meer aangekomen, dus er is iets aan de hand, maar het is toch niet helemaal in de haak.

Veranderen van abonnement on-line: vergeet het. Dat ligt blijkbaar al een dag plat.

Pff.

Dus: mails sturen. En hopen dat het in orde komt.

Niet dat het niet meer werkt of zo, maar wel dat het verrekt vervelend is dat we niet met twee computers op het netwerk kunen.

3 reacties op “Kaka”

 1. Eén van de dingen waar je vroeger moest op letten was dat je een lease expliciet moest vrijgeven – dat gebeurde nl. niet vanzelf. En zo’n lease was gekoppeld aan een MAC adres, dus vodden als je en router ipv. de PC hing. En je MAC adres van je PC als dat van je router clonen, natuurlijk, maar dat wist je al wellicht.

  Mijn behulpzame technieker van begin van de week wist me te zeggen dat je bij die nieuwe rechtstaande Motorola VOIP/Cable modems niet meer expliciet de lease moest vrijgeven – althans dat had hij zelf van horen zeggen – ik vermoed echter dat de DHCP servers van TN (die op de kopstations zitten) iets té boneheaded zijn.

  En helaas: bij mij is de omschakeling van Mono naar Expressnet of zo in één keer gelukt.

 2. Ik doe vanavond nog eens een expliciete ipconfig /release voor ik alles uittrek.

  En dan morgen opnieuw.

  Het stomme is dat ik mijn router niet hetzelfde MAC-adres als dat van de PC kan geven. Dat is er blijkbaar niet meer in, want ik herinner me dat ik het vroeger wel nog gedaan had. 😐

 3. Als je een rechtopstaande modem hebt, moet je die niet meer een nachtje uitleggen… aan- en uitzetten met een paar seconden tussen “should do the trick”… succes! zo niet, bel die “super” helpdesk van TN eens op ipv mails en maak je is goed kwaad, helpt enorm bij TN.

Reacties zijn gesloten.