Mensjes kijken

Op aanraden van my friendly neighbourhood socialist naar Ter Zake aan het kijken—niet dat ik anders niet zou gekeken hebben, maar toch.

Zo wijs dat dat is! Kijk, Els! En kijk, Resul, en kijk, daar achter professor Devos: Lien!

Tee hee.

Awoert zwak van Van Laecke trouwens: op zijn lijst staan er 51 kandidaten die ook echt gaan zetelen, “wat niet op alle lijsten het geval is”. Stek in de richting van Frank Beke, awoert.

Maar wat voor vreemd programma was dat niet, zeg? Geen VLD en geen Groen!, dat is toch wel heel vreemd. En ook en vooral: er zijn toch wel verdorie andere dingen om over te spreken in Gent dan het al dan niet BV-schap van de kandidaten!

En ook, ‘t is de eerste keer dat het mij zo stoort, maar die overenweerwiebelende TerZake06, en dan nog vooral met die VAG Rounded-achtige tekst ervoor: eikes.

Doe mee met de conversatie

6 reacties

 1. damn, weer als eerste reageren, nu ja.

  Ik vond het eigenlijk een heel saai gesprek. Gisteren was het boeiender: burgemeester Pira in Mortsel, dat gaf tenminste vonken.
  Nu werd er maar wat geleuterd over bekend zijn en bekend worden, met als prachtigste statement ‘je kan niet onbekend zijn en verkozen worden want als je verkozen wordt ben je bekend’ of zo iets van dien trant.
  Wat meneer Slangen daar zat te doen weet ik ook niet.
  En als meneer de maliënkolder dan eens een stokje in het hoenderhok smijt (dat van beke die niet zetelt) wordt er amper op gereageerd, de professor leek nochtans op een discussie daaromtrent aan te sturen. pfff
  conclusie: in Gent gaat het zo goed dat er geen bal over te vertellen valt.

  (misschien hadden ze dan beter toch den seraphin uitgenodigd, héhé)

 2. ‘t Gaat goed in Gent, maar dat wil niet zeggen dat er geen discussie mogelijk is. Zelfs zonder de rakkers van extreem-rechts had het bijzonder geanimeerd kunnen worden–Waalse Krook! Sint-Pieters!–maar blijkbaar hebben ze bij de VRT er voor gekozen om over koetjes en kalfjes te praten.

  Jammer.

 3. lijkt wel een algemene trend bij de VRT (ook op de radio): vooral niet moeilijk doen, alles heel gladjes. Gelukkig zijn er uitstekende avondprogramma’s gemaakt door mensen met een hart voor muziek en voor radiomaken

 4. Heb er een stuk van gezien en ik vond de discussie met van Laecke en Beke toch ook vrij tam.

  En slangen die commentaar moest geven op de persiflage van die postercampagne van ons Freya zoveel jaar geleden. Pft! Flauwe kost hoor.

 5. Ik vond het wel amusante tv. Wat de bv’s erbij kwamen doen, dat snap ik niet. Maar voor de rest was het wel eens leuk. Nu ik dit lees, moet ik je wel gelijk geven, zo overweldigend veel inhoud was er niet. Toch vond ik het wel een leuk initiatief…(of ligt dat aan het feit dat ik teveel pijnstillers neem?)

 6. Als ze nu toch gewoon de camera op die gebarentolk hadden gezet, had ik ook kunnen volgen. Ter Zake ondertitelen zit er nog steeds niet in… hoe moeten mensen bewust worden van democratie en de instellingen als ze niet eens kunnen volgen waar het over gaat?

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.