Godver

Ik zit al een tijdje geplaagd met echt zeer veel spam, maar vandaag is het echt niet meer te doen.

Spamincoming

Honderden mails per minuut, in een niet aflatende stroom uren en uren aan een stuk. Hmm. Maar wacht eens…

Spamverdomme

Ack! Allemaal failure notices en teruggestuurde mails! Jawel: een onverlaat heeft mijn e-mailadres ingegeven als verstuurder.

En geen adres dat ik zomaar kan laten vallen, helaas. En de onderwerpregels zijn allemaal anders. En ik zie nergens een gemeenschappelijk element.

Zucht.

Doe mee met de conversatie

13 reacties

 1. Dat wordt tegenwoordig veel gebruikt, omdat niemand die dingen in zijn spamfilter wilt stoppen. Stuur dus iets dat er uitziet als een ‘returned to sender’ mail en je wordt niet geblokkeert.

  SpamAssassin misschien proberen om je mail te taggen? Hier haalt hij die failure notices er ook uit, terwijl hij de echte laat staan.

 2. De spam komt er niet door hoor, mijn inbox blijft maagdelijk proper. Maar ik moet wel al die zooi binnentrekken via POP natuurlijk.

  Mevrouw de voorzitter raadde me aan om al mijn POP-mail door Gmail op te laten halen, die mannen hun spamfilter te gebruiken, en dan de gefilterde mail weer binnen te trekken via pop van gmail.

  Maar ik voel me toch wat lastig, bij nader inzien, om al mijn mail over Google te laten verlopen.

 3. Dat is het grote probleem inderdaad: wat voor mij spam is, is dat lang niet voor iedereen.

  Bij de gemiddelde Vlaming zal een mail in het Russisch 99.99% kans hebben om spam te zijn, maar op mijn (huidige) werk zijn er veel projecten met Rusland, en dus zijn die mail hoegenaamd niet zeker spam.

  De beste spamfilters zijn persoonlijke bayesiaanse filters, genre SpamBayes, maar daarvoor moet je wel de mail binnentrekken natuurlijk.

 4. Ik vraag me af of een mens POP of SMTP gewijs niets kan doen terwijl de headers nog worden binnengehaald?
  Of bij de provider elk zijn eigen Bayesian hebben, maar dat zou waarschijnlijk teveel resources opsouperen.
  Ik moet wel zeggen dat de Bayesian van GFI niet helemaal doet wat ik van een Bayesian verwacht had.
  Misschien dat IMF van Exchange 2007, die iets gepersonaliseerder werkt dan een centrale database voor heel de server, beter werkt op het werk.

 5. Ik laat sinds een week of 3 al mijn email via Google lopen (“Google Apps for your Domain”) en moet toch nog 10 à 20 spammails per dag manueel verwijderen, die dus door Googles filters geglipt zijn. Maar ik ben een speciaal geval omdat mijn email adres al 10 jaar bestaat, al overal gepubliceerd werd in de tijd dat we nog niet wisten dat er ooit zoiets als spam zou bestaan, en ik pertinent weiger om te capituleren voor de spammers en dus mijn email-adres koppig blijf vasthouden. De huidige verhouding is ongeveer 80% spam en 20% goeie mails.

  Nu, om het eens over het originele onderwerp te hebben, spammers die jouw e-mail adres als afzender gebruiken: in theorie zou SPF (sender policy framework) in je DNS-record daartegen kunnen helpen. Gedeeltelijk, voor zover de ontvangende mailservers rekening houden met SPF… In ieder geval is SPF precies voor zulke gevallen bedacht.

 6. Hoe kan ik eens en voorgoed een steeds terugkerende SPAM beletten binnen te komen. Hij wordt telkens verstuurd door iemand anders. Nu was dit ‘Constance Lyons’ maar het adres was wel eff@portalfornecedores.com.br
  Deze SPAM begint telkens met ‘ Acquisition news to send XTPT flying!!!’
  ‘Company: X-Tra Petroleum’ enz…

 7. Volgens de Tijd verliezen deze aandelen gemiddeld 20% van hun waarde in een paar weken tijd. Het gaat meestal om aandelen met een kleine marktkapitalisatie, wat toelaat om ze gemakkelijk te manipuleren. Kleine veranderingen in volumes hebben immers een grote impact op de waardering. Op de dag dat de mail wordt uitgestuurd, stijgt het aandeel fors, maar één of twee dagen later volgt de kater. Dan hebben de spammers reeds hun aandelen van de hand gedaan en blijven de slachtoffers verweesd achter met forse veliezen… Niet alleen de beleggers zijn het slachtoffer, maar het bedrijf uiteraard ook. Er is daarom slechts één goede oplossing met deze mails, druk meteen op “delete”.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.