Willy’s en Marjetten: make or break

Allez ja, da’s wat overdreven natuurlijk, maar toch.

‘t Is gelukkig meegevallen. Geen hoogvlieger, maar ‘t viel beter mee dan de tweede aflevering, waar er bijna geen glimlach af kon.

Veel goede hoop voor Saskiaken (die kousjes!), maar Bart De Pauw, vrees ik, begint mij wel een beetje tegen te steken. Het is dat hij soms zielig overkomt, op een verkeerde manier. Zo gelijk alsof hij een jaar of tien te oud is.

Marcel is voor de rest altijd onderhoudend en dink (…en dan een soort omgekeerde zes, misschien een schrijffout…), of die keer dat ze Jef Kennedy vermoord hadden en de dat ze de moordenaar hadden gevonden (…en als u hem gezien heeft stuur dan een gele briefkaart naar de politie van Amerika…).

Stomme lollen, dat mogen ze vooral blijven doen—eindelijk een personage van vlees en bloed: Espe! En ook reporter Cesar mag terugkomen—Al Quaedo! En Hitler zijn asse! En de wereldvrede die ondertekend is!

De geriatrische bankoverval, dat duurde vééél te lang, en de grimage trok op niet al te veel. Make it snappy, gasten. En serieus: Bart De Pauw, die past er soms helemaal niet bij.

– En wat mag ik u wensen?
– Een beetje meer continentie.

Inderdaad. Volgende week nog beter, mag een mens hopen.

15 reacties op “Willy’s en Marjetten: make or break”

 1. Ai, ‘t is dus echt zo dat Bart De Pauw zijn houdbaarheidsdatum overschreden heeft?

  Ik moet zeggen dat ik dat wel jammer vind, jeugdsentiment met Buiten De Zone en zo…

 2. Amai, wat was dat ?? De articulatie was zo slecht dat ik zelfs niet kon zeggen of de grappen goed waren of niet. De Neveneffecten zijn niet goed bezig. En Bart De Pauw, tja,…

 3. Komaan manne, terwijl we in de 2e aflevering nog de dj hadden die geniale zinsneden ten derde bracht zat er nu geen grappige hoofdreportage in. De bankovervallers waren inderdaad maar zwak.
  Ik hoop op een opleving vanaf volgende aflevering.

 4. Toch een glimlach met “espe” in Brugge, “Worste” in Halle en “Banaantjer” in Amsterdam. De rest was flauw en lauw. Humor die wat mij betreft de schrijftafel nog niet mocht verlaten wegens nog niet afgewerkt of gewoon niet meer het afwerken waard.

 5. Jawaddedadde,

  Ik heb toch al zitten gieren van het lachen met die willys en marjetten hoor. Niet gewoon zo een smalend lachje of een verplichte lach, nee, gewoon echt zitten schuddenbuiken.

  Groetjes,

  Joris

 6. Ik vind het niet echt super, de ene aflevering buiten de andere. Er zitten wel heel goeie “stukjes” in maar die zijn lang niet voldoende om de reeks overeind te houden. De kijkcijfers dalen iedere week, dat zegt volgens mij genoeg…

 7. ik vind juist dat bart de pauw in zeer goede doen is,er moet zeker een vervolg op komen,maar om de zondagavond uit te zenden zal het publiek te beperkt zijn,ik kijk iedere week uit naar vj tony miaaauwkes,en hoop dat er zeker een vervolg komt het zijn niet allemaal saaie pieten he die naar tv kijken je moet er voor open staan ook,okidoki

 8. Eindelijk weer tv. Niet het niveau van Little Britain, maar het komt er toch gevaarlijk dichtbij. Blij ‘weer’ eens te kunnen lachen met tv, en u. Veel lof en fruit voor de marjetten, het beste Belgische programma sinds het ontstaan van de BRT.

  Miauwkes

Reacties zijn gesloten.