Boek een belg?

Mijn madam, die nochtans helemaal thuis is op internet en dergelijke, vroeg mij gisteren vanuit de andere zetel of Luc Van Braekel nu bij het Vlaams Blok was.

Dat is zo ongeveer het laatste dat ik me kan inbeelden dat ooit zou gebeuren, en mijn eerste gedacht was dat ze het over het nieuwe logo had, maar nee:

Lvb-adsense

Een samenloop van omstandigheden wellicht, “Ads door Google” even breed en net gesandwiched tussen de geselecteerde tab “nederlands” en de categorienaam eronder, de rest van de advertentieregel in de ongeveer dezelfde kleur als de andere tabs… een indruk is snel gemaakt.

AdSense, ‘t is soms een lotterij.

Op hetzelfde onderwerp, of toch ongeveer: iemand anders uit de familie, ook niet onvertrouwd met internet (of toch niet onvertrouwd met e-mail :)) is aan het overstappen naar GMail.

Zij was een mailconversatie bezig met iemand anders, over iets dat ze confidentieel wou houden—en plots verschijnen er allemaal advertenties naast die mail, precies over dat waar ze over aan het mailen zijn. “Wil dat dat zeggen dat ze daar weten wat ik aan het schrijven ben?”

Euh, ja, zeker? Maar we hebben hun woord dat ze er niets mee doen, zeker? Do no evil en zo, zeker?

Doe mee met de conversatie

4 reacties

 1. Ik had dat ook gezien bij LVB. Vreemd dat hij de VB sites nog niet aan zijn filters heeft toegevoegd. Het was het eerste wat ik deed op mijn site. Normaal gezien dienen die filters om concurrenten te weren, maar eigenlijk vind ik het wel leuk de concurrentie te laten betalen voor advertenties op mijn site 😉
  Ik heb de filter overlaatst nog gebruikt om een aantal Japanse sites te weren. Hoewel mijn iText homepage volledig in het Engels is, stonden er plots een hele reeks Japanse ads op die pagina. Uit navraag bleek dat dit ook het geval was in de States en de meeste Europese landen. Ik heb die sites dan maar een kuur op de banned list gegeven.

 2. De ene dag staat daar een link naar Vlaams Belang, de andere dag naar de CD&V, en soms ook naar de VLD.

  Maar het strafste van al: als je op die links klikt (het zijn Adlinks en geen Adwords, dus met die kliks verdien ik niets, alleen als je daarna nog eens verder doorklikt), zie je helemaal geen reclame voor Vlaams Belang, laat staan voor CD&V. Het zou me trouwens verwonderen als die politieke partijen er Adwords-accounts op nahouden.

  Ik denk dat ze bij Google één of ander algoritme hebben dat bij Adlinks gewoon die woorden toont waarvan statistisch gebleken is dat er het meest wordt op doorgeklikt. En welke advertenties ze dan achter die Adlinks steken, dat wordt dan weer door een ander algoritme bepaald. Ofwel zijn er bepaalde adverteerders die woorden als VLD, CD&V, Vlaams Belang gebruiken als lokkers voor hun widgets, euh, dingen.

 3. @Bruno: “Vreemd dat hij de VB sites nog niet aan zijn filters heeft toegevoegd.”

  Wel, dat ik naar het Vlaams Blok zou gaan is zowat het *voorlaatste* dat je je mag inbeelden dat zou kunnen gebeuren, maar dat ik één of andere gedachtenstroming zou uitsluiten of achter filters zou steken, mag je als *laatste* beschouwen. Tenzij de advertentietekst zelf beledigend of racistisch zou zijn. Zowel de PVDA, het Vlaams Belang, de Scientology-sekte als ruimtevaartnegationist Mark Peeters mogen dus adverteren of (on topic-)commentaren publiceren op mijn blog.

  En als iemand daaruit concludeert: er staat een advertentie van huppeldepup op zijn blog, dus hij zal zelf wel huppeldepup zijn? Of: hij sluit advertenties van huppeldepup niet uit, dus zal hij zelf wel huppeldepup zijn, zeker? Als er al iemand zo zou denken, verdient die ons medelijden, en moet die als remedie wat meer mijn blog lezen, zou ik denken…

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.