Google Adsense Preview

Ha, grappig.

Wie wil zien welke advertenties Google op zijn website zou zetten: AdSense Preview Tool.

[update—een mens kan zichzelf niet genoeg relativeren: Niets nieuws onder de zon natuurlijk, ik had in januari 2004 al over iets dergelijks geschreven, maar ik dacht eens te kijken of de zon nog altijd uit mijn achterwerk scheen. :)]

Het was al langer duidelijk dat ik op dit weblog geen AdSense meer krijg—om een voor mij nog altijd duistere reden. Ik heb een aantal websites die ook van mij zijn, door die previewer gehaspeld: al die sites geven me zoals het hoort advertenties. Maar als ik ook echt probeer om AdSense te krijgen voor één van die andere sites, dan zegt Google njet.

Dus lijkt een voorzichtige eerste conclusie dat mijn weblog geband is, en ik persoonlijk ook.

Vreemd.

16 reacties op “Google Adsense Preview”

 1. Michel, als ik dezelfde houding zou aannemen als jij in verband met “opgewarmde kost” (zie vorige week), dan zou ik nu ook kwaad zijn. Dat tool bestaat (in een Engelstalige versie) al bijna twee jaar!

  Maar dus: “Dank u, grote goeroe!” 😉

 2. Euh ja.. your point being?

  Moet ik er dan expliciet bijzetten “pas op hé iedereen ik wist uiteraard al eeuwen dat dit tool bestaat, maar ik dacht er vandaag aan om nog eens te kijken wat de stand van zaken is”?

 3. Voor mij hoef je er dat niet bij te zetten, Michel, maar voor jezelf wel. Het moet immers allemaal met voldoende zelfrelativering en zonder pretentie geschreven worden. Nu nog het zinnetje: “pas op hé, ik schrijf absoluut niet over dat Adsense Preview Tool omdat jullie zouden denken dat de zon uit mijn achterwerk schijnt, maar gewoon omdat ik er vandaag toevallig nog eens aan dacht”.

  Zoiets in die trant, Michel, en dan zijt ge ne goeien blogger, althans volgens uw eigen normen die ge hier vorige week hebt uiteengezet.

 4. Luc–ik krijg ik de indruk dat jij je om de één of andere reden in je gat gebeten voelt.

  Je voelt je toch niet aangesproken door die post van vorige week zeker? Ik had het namelijk hoegenaamd niet over jou, zéér verre van. Maar als het je blijkbaar zó nijdig maakt, moet het zijn dat het je ergens wel raakt?

  De gedachte alleen al dat ik zou willen een “goeie blogger” zijn trouwens, of dat ik normen zou voorschrijven voor wat een “goeie blogger” zou zijn: specieus!

  Ik denk dat je reacties hierboven wellicht meer over jou dan over mij zeggen. 🙂

 5. MEGATOOLS behandelt alles dat komt kijken bij het maken van een eigen website. Benodigde programma’s, HTML en scriptvormen, Meta-tags, aanmelden bij zoekmachines en websitepromotie zijn enkele van de onderwerpen,hier vind je een heleboel tools, scripts, tips,diensten… enz. die nodig zijn om een website te bouwen en omdat je dit allemaal op één site aantreft bespaar je veel tijd om dit allemaal op te zoeken.

 6. Het is niet omdat het niet over mij ging, dat ik het me niet mag aantrekken.

  Ja, ik vind jou houding van vorige week over de opgewarmde kost arrogant, en ik trek het me aan, ook al voelde ik me niet persoonlijk aangesproken.

  Ik neem het bij deze op voor alle bloggers over wie het wel ging, ook al zijn het egokikkers en egotrippers, woorden die bij mij trouwens een zeer positieve bijklank hebben.

 7. … net zoals ik het zal blijven opnemen voor iedereen tegen wie het uitsluitings-tekstje bij het recentste blogdinner-event bedoeld was. Ongetwijfeld niet tegen mij gericht, maar voor wie het ook bedoeld was: op mijn steun kunnen jullie rekenen.

 8. @reactie nummer 8: dan vrees ik dat je mijn post ter poging tot verduidelijking helemaal verkeerd begrepen hebt. Ik heb het namelijk ook tégen die arrogantie.

  Natuurlijk, als het arrogant is om iets arrogant te vinden, dan geraken we in een straatje zonder einde.

  @reactie nummer 9: als ik een feestje geef en ik zeg daarbij “marktonderzoekers die van plan zijn tijdens het eten enquêtes te houden, zijn niet welkom”, dan ga jij het uit principe voor die mensen opnemen? Tja, jouw goed recht natuurlijk.

  Elk zijn bezigheid.

 9. Hallo michel ik lees hier dat u ook een gebruiker bent van Google adsense maar u denkt dat u geband bent.

  Hiervoor kunnen er verschillende mogelijkheden zijn
  1) klikfraude: u hebt geklikt op uw eigen ads
  iemand anders heeft meermaals geklikt
  op uw webistes
  2) Site ban: Misschien aanvaardt Google enkele van uw sites niet. Dit kan liggen aan verschillende redenen, de meest voorkomende is dat u niet genoeg inhoud staan heeft op uw site(s)

  Wat ik zou voorstellen is om contact op te nemen met Google in een betwisting hebben zij altijd het laatste woord (in extreme gevallen de rechter natuurlijk). Aarzel niet om contact met hun op te nemen als ik persoonlijk twijfel doe ik dit ook, meestal krijg ik binnen de 48 uur een antwoord terug en het moet gezegd worden ze zijn zeer behulpzaam.

  Als het probleem opgelost is (en ik hoop het van harte) dan nodig ik je uit om eens een kijkje te nemen op mijn blog. Want met adsense valt er wel degelijk geld op te rapen u moet alleen willen leren en expirementeren. Dit heb ik gedaan en de informatie wil ik nu graag delen met anderen.
  Veel succes alvast

 10. Hallo Frederik.
  Een fijne poging tot comment spamming ook, ik denk dat ik ze maar laat staan, al was het om de moeite die in het typen van de lange tekst gekropen is.

  Ik zou nog meer onder de indruk geweest zijn had je de moeite gedaan om mijn adsense-verhaal te lezen.

  Google is, in tegenstelling tot wat je zegt, hoegenaamd niet behulpzaam. Ik heb om de ongeveer zes maand een dovemansgesprek waarbij ik dezelfde drie nietszeggende robotantwoorden terugkrijg op mijn vragen.

  En ik vind het bijzonder ironisch dat je in tweede puntje een site ban voorstelt als iets dat kan gebeuren omdat er te weinig inhoud op mijn website zou staan. Ik heb hier zo’n tienduizend entries staan, van ergens in 2002 tot nu. Als ik me niet vergis staan er bij jou, op http://www.bloggen.be/adwar, sinds vandaag welgeteld twee entries.

  En evenveel AdSense-blokken, merk ik.

Reacties zijn gesloten.