Geen TV

‘t Is godverdomme proper. Ik kom thuis en de televisie werkt niet meer.

Een mens legt al snel het verband tussen de werken in de straat en de sneeuw op de beeldbuis, maar nee. Twintig minuten wachtmuziek bij de klantendienst van Telenet later: ergens moet er om onbestemde redenen iets mis gegaan zijn met een domiciliëring die dan plots een manuele overschrijving bleek geworden te zijn.

Waardoor de televisie sinds deze late namiddag afgesloten werd.

Meteen, nog aan de telefoon, betaald via Netbanking: van zodra ze weten dat de betaling plaatsgevonden heeft (morgen dus, vermoed ik), zullen ze proberen binnen de tien dagen de televisie weer aan te sluiten, afhankelijk van wanneer er een technieker in de buurt is.

Pfff. Ik ga denk ik de harddiskrecorder bij mijn ouders dumpen en daar de paar programma’s op laten nemen die ik echt wil zien. Alhoewel ik me nu zo meteen niet echt iets voor de geest kan halen, eigenlijk.

Doe mee met de conversatie

9 reacties

  1. IPTV!

    Maar dan moet je natuurlijk ook je Telenet aansluiting betaald krijgen. Gelukkig is het aan- en afsluiten van die maar een administratieve formaliteit die centraal uitgevoerd wordt en bijgevolg slechts afhankelijk is van de sympathieke maar niet altijd even snelle bureaucratische administratieve backoffice die de boodschap overbrengt aan de immer vriendelijke maar daarom niet veel snellere technische backoffice om 1 schamel vinkje te verzetten op hun gigantisch ERP platform die dan de boel – batch gewijs veronderstel ik – doorstuurt naar ergens iets wat een regioswitch moet zijn om een poort/macaddress opnieuw uit de blacklist te halen.
    Edoch best wat minder rompslomp langs de userkant.

    Niet te ver laten komen anders wordt je – ervaringsdeskundige als ik ben – uit het technisch platform gebonjourd en kan het inderdaad iets langer duren (tenzij je commercieel iets meer betekent dan een residentiële klant).

  2. ik zou het niet speciaal missen, maar dat is dus wel ALWEER een goed voorbeeld van de superservice bij Telenet… kan er ook al boeken van volpennen eerlijk gezegd… ben zo al eens afgesloten geweest van inet, tv en telefoon omdat ze de buren kwamen afsluiten en de technieker had per ongeluk tegen mijn kabel gestoten waardoor die los zat… na half uur met die domme helpdesk die me wou wijsmaken dat er werken waren in de straat (niet dus) en ook nog eens voorstelde dat ik een paar buren ging aflopen om te vragen of daar problemen waren (terwijl ZIJ een straatping kunnen doen en zo direct zien of er bij de buren nog problemen zijn)… anyway, akkoord gegaan met een technieker die ik betalen moest indien het probleem toch bij mij lag… had geluk en paar uur later toch een technieker gezien (heel vriendelijke mens trouwens) en na een kabeltje terug inpluggen was alles ok… lang leve Telenet dus 😉

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.