Ik wou wel graag wat van die Google Ads op mijn weblog zetten. Niet dat ik er duizenden euro’s mee verwachtte te verdienen, maar toch iets.
In maart 2004 heb ik een aanvraag gedaan, en een paar advertenties op mijn weblog gezet. Ik heb er helemaal zoals verwacht zeer weinig mee verdiend. Met de maand meer, dat wel: bezoekersaantallen, dat kent namelijk een zekere progressie. Ik keek er dan ook naar uit om genoeg geld te verdienen om bijvoorbeeld mijn geliefden een cadeautje te kunnen kopen elke maand.
Helaas: in juni 2005 ben ik door Google uit AdSense gezet, wegens invalid clicks.
Invalid clicks van wie? Invalid clicks waarop? Invalid clicks hoe? Invalid clicks hoe kan ik daar iets aan doen?
Geen antwoord, al anderhalf jaar lang. Ik probeer het om de paar maand nog eens, en k heb het zonet nog eens geprobeerd via de nederlandstalige feedbackmogelijkheid op Google AdSense, maar ik vrees ervoor.
Het ziet ernaar uit dat je gewoon mensen moet kennen bij Google in dergelijke gevallen—lees hier bijvoorbeeld: iemand die een duidelijke schending van de Terms of Service deed (zonder vragen AdSense op een website met “google” in de domeinnaam plaatsen), maar na een persoonlijke tussenkomst van Matt Cutts alsnog zijn reclame kon plaatsen.
Tja.
Reacties
21 reacties op “Ons kent ons”
Ik heb vandaag de ads op mijn blog eraf gekieperd. 🙂
Ik heb ze eens teruggezet, eens zien wat het geeft. Wellicht haal ik er toch zeker wel een euro per jaar uit 😀
Misschien kun je eens met een account op naam van iemand anders proberen?
Helpt niet. Mijn account is geblokkeerd voor AdSense, en alle websites waar ik van ver of van dicht mee te maken heb, zijn ook geblokkeerd voor AdSense.
Zelfs toen Sandra voor haar weblog AdSense vroeg, kreeg ze nul op het rekest. Idemditto toen ik AdSense wou gebruiken op Blogspot, met een account die er al bestaat van vóór Blogger gekocht werd door Google, en die dus uiteraard niet dezelfde is als die die ik bij GMail en dergelijke heb.
Wat, erm, *bijzonder* vies is, en wat mij betreft zeer dicht bij privacy-issues aanleunt.
En dan is de vraag: hoe in godsnaam weten ze dan dat ze telkens gerelateerd zijn met jou…
Exact hetzelfde tegengekomen. Geen uitleg, geen antwoord op mijn mails, gewoon een standaard mailtje. Er stond al 160 dollar op mijn account en die hebben ze zonder meer geconfisqueerd.
Indien het om meer ging had ik geprocedeerd, maar het sop is de kolen niet waard.
Google legde niet uit waarom ze dachten dat er “invalid clicks” waren en antwoordt niet op mails.
@Beau: inderdaad, dat is mijn vraag ook wel eens. Vandaar mijn privacy-issues.
Wellicht gewoon omdat je het telkens vanaf je telenet-ip probeert? Of zie ik het te simpel?
Te simpel. Ik heb het al van op verschillende plaatsen, met verschillende accounts, en verschillende websites geprobeerd.
In combinaties.
En trouwens: wat dan nog? Is het onmogelijk dat twee aparte mensen op één IP-adres zitten? Is het aan Google om dergelijke zaken te beslissen?
Natuurlijk, zal men zeggen, het staat Google vrij om wie dan ook voor welke reden dan ook, te weigeren een dienst te verlenen. Tja. Ik zou eigenlijk wel eens heel graag willen horen wat een Europese rechter daarover zegt. En hoe dat speelt met die privacy-wetgeving, als blijkt dat ze, pakweg, de vrouw die in hetzelfde huis als mij woont, een dienst weigeren enkel en alleen omdat ze in hetzelfde huis woont.
Wat die invalid clicks betreffen, kan dat niet gewoon een kleautzakje zijn die u ne keer wou pakke en duust keer op dezelfde advertentie heeft geklikt?
Tuurlijk wel. Vraag is hoe ik daar schuld aan tref, en waarom ik daar zonder enige waarschuwing meteen met de hamer een klop moet voor krijgen.
Eén waarschuwing in de zin van “dear sir, it looks as if excessivle clicks are being generated on your ads at [address]. Please look into the matter [etc.]” had vanalles kunnen vermijden.
“Don’t be evil”, hé, zou dààr niet iets in zitten als corporate filosofie?
’t zou verdekke nog iets goed zijn voor Microsoft als ik het zo hoor. 😉
Ik zie dit nog een gigantische rechtzaak worden Michel Vuijlsteke vs. Google. En dan na longe procedures, en veel geldverkwisterij, wint Michel zijn gewonnen geld terug. 😀
En hij weet niet eens hoeveel hij ermee verdiend heeft! (of wel?) 😀
Wat gebeurt er als je naar google belgië belt?
Of nog niet getest?
🙂
De materie intrigeert mij plots enorm, vandaar mijn vragen.
O, kan dat dan? Niet eens aan gedacht.
Vreemd, geen google BE te zien:
https://blog.zog.org/2006/12/ons-kent-ons.html
Maar er moet hier toch ook ergens een google kantoor zijn, niet?
Je zal het Nederlands kantoor moeten nemen, voor Google is de splitsing van België al een feit, kijk maar naar google news.
Verkoopkantoor voor Nederland
WTC2, Zuidplein 36
1077 XV Amsterdam
Tel. +31 (0)20 799 7640
Fax. +31 (0)20 524 8150
Is AdHese trouwens geen alternatief om toch iets van inkomsten uit je blog te halen?
[…] Ik had nog ergens een Adsense account, dat ik niet meer gebruikt heb sinds ik op users.pandora blogde. Michel deed er mij aan denken, en ik wilde wel eens zien wat dat opbracht. […]
Oei, ik heb hierboven een verkeerd linkje geplakt precies. T’is dit dat ik bedoelde 🙂
[…] RSS Het slijk der aarde Geschreven door Hans op 6.5.07 Ik zit halfweg het bedrag dat ik moet bereiken om een eerste cheque te laten uitschrijven. Na anderhalf jaar. Het gaat de laatste tijd wel een eindje sneller vooruit. Dus ik hoop tegen het einde van het jaar die cheque van 100 dollar te kunnen innen, om dan Google Adsense voor eeuwig en altijd van mijn weblog te smijten. Er nu mee stoppen is een beetje zonde, maar ik vind de inkomsten verre van opwegen tegen het feit dat er reclame op mijn weblog staat, met dan nog eens het risico van mijn geld nooit te zien.Om u een open boekhouding te geven, de inkomsten per kwartaal:2006 1/4 $3,412006 2/4 $8,712006 3/4 $8,872006 4/4 $7,562007 1/4 $14,96Labels: bloggen 0 commentaren. Schrijf er zelf ook een. Save as draft Geschreven door Hans op 6.5.07 Weet je wat ik stom vind aan Blogger?Ja, dat ze geen trackback voorzien en dat die nieuwe versie weinig meer biedt voor ftp-blogs terwijl die hen toch mooi serverruimte sparen. Dat ook.Maar vooral dat als ik aan een tekstje werk en dat dan in ‘draft’ zet, of in de Nederlandstalige versie ‘opsla als concept’, hij de datum behoudt van de eerste keer dat ik het heb opgeslaan. Dan werk ik zo’n tekstje een paar dagen later af en komt die niet als nieuwe post, maar kruipt hij er helemaal tussen. Dan moet ik handmatig de datum gaan wijzigen en dat is zo vies. Dat lijkt zo op valsspelen.RSS-gewijs komt die dan wel weer als nieuw binnen. Gelukkig maar.Labels: bloggen 0 commentaren. Schrijf er zelf ook een. Hoe liggen de noten op een gitaar? Geschreven door Hans op 5.5.07 […]