Ons kent ons

Ik wou wel graag wat van die Google Ads op mijn weblog zetten. Niet dat ik er duizenden euro’s mee verwachtte te verdienen, maar toch iets.

In maart 2004 heb ik een aanvraag gedaan, en een paar advertenties op mijn weblog gezet. Ik heb er helemaal zoals verwacht zeer weinig mee verdiend. Met de maand meer, dat wel: bezoekersaantallen, dat kent namelijk een zekere progressie. Ik keek er dan ook naar uit om genoeg geld te verdienen om bijvoorbeeld mijn geliefden een cadeautje te kunnen kopen elke maand.

Helaas: in juni 2005 ben ik door Google uit AdSense gezet, wegens invalid clicks.

Invalid clicks van wie? Invalid clicks waarop? Invalid clicks hoe? Invalid clicks hoe kan ik daar iets aan doen?

Geen antwoord, al anderhalf jaar lang. Ik probeer het om de paar maand nog eens, en k heb het zonet nog eens geprobeerd via de nederlandstalige feedbackmogelijkheid op Google AdSense, maar ik vrees ervoor.

Het ziet ernaar uit dat je gewoon mensen moet kennen bij Google in dergelijke gevallen—lees hier bijvoorbeeld: iemand die een duidelijke schending van de Terms of Service deed (zonder vragen AdSense op een website met “google” in de domeinnaam plaatsen), maar na een persoonlijke tussenkomst van Matt Cutts alsnog zijn reclame kon plaatsen.

Tja.

21 reacties op “Ons kent ons”

 1. Helpt niet. Mijn account is geblokkeerd voor AdSense, en alle websites waar ik van ver of van dicht mee te maken heb, zijn ook geblokkeerd voor AdSense.

  Zelfs toen Sandra voor haar weblog AdSense vroeg, kreeg ze nul op het rekest. Idemditto toen ik AdSense wou gebruiken op Blogspot, met een account die er al bestaat van vóór Blogger gekocht werd door Google, en die dus uiteraard niet dezelfde is als die die ik bij GMail en dergelijke heb.

  Wat, erm, *bijzonder* vies is, en wat mij betreft zeer dicht bij privacy-issues aanleunt.

 2. Exact hetzelfde tegengekomen. Geen uitleg, geen antwoord op mijn mails, gewoon een standaard mailtje. Er stond al 160 dollar op mijn account en die hebben ze zonder meer geconfisqueerd.

  Indien het om meer ging had ik geprocedeerd, maar het sop is de kolen niet waard.

  Google legde niet uit waarom ze dachten dat er “invalid clicks” waren en antwoordt niet op mails.

 3. Te simpel. Ik heb het al van op verschillende plaatsen, met verschillende accounts, en verschillende websites geprobeerd.

  In combinaties.

  En trouwens: wat dan nog? Is het onmogelijk dat twee aparte mensen op één IP-adres zitten? Is het aan Google om dergelijke zaken te beslissen?

  Natuurlijk, zal men zeggen, het staat Google vrij om wie dan ook voor welke reden dan ook, te weigeren een dienst te verlenen. Tja. Ik zou eigenlijk wel eens heel graag willen horen wat een Europese rechter daarover zegt. En hoe dat speelt met die privacy-wetgeving, als blijkt dat ze, pakweg, de vrouw die in hetzelfde huis als mij woont, een dienst weigeren enkel en alleen omdat ze in hetzelfde huis woont.

 4. Tuurlijk wel. Vraag is hoe ik daar schuld aan tref, en waarom ik daar zonder enige waarschuwing meteen met de hamer een klop moet voor krijgen.

  Eén waarschuwing in de zin van “dear sir, it looks as if excessivle clicks are being generated on your ads at [address]. Please look into the matter [etc.]” had vanalles kunnen vermijden.

  “Don’t be evil”, hé, zou dààr niet iets in zitten als corporate filosofie?

 5. Ik zie dit nog een gigantische rechtzaak worden Michel Vuijlsteke vs. Google. En dan na longe procedures, en veel geldverkwisterij, wint Michel zijn gewonnen geld terug. 😀

 6. Je zal het Nederlands kantoor moeten nemen, voor Google is de splitsing van België al een feit, kijk maar naar google news.

  Verkoopkantoor voor Nederland
  WTC2, Zuidplein 36
  1077 XV Amsterdam
  Tel. +31 (0)20 799 7640
  Fax. +31 (0)20 524 8150

 7. Pingback: Schuppe schrijft
 8. Pingback: verboden te lezen

Reacties zijn gesloten.