CS3 (iv)

Bijna vergeten: ook Bridge is vernieuwd. Het ziet er allemaal moderner uit, en het werkt allemaal precies vlotter dan in CS2.

Cs3_bridgezoom

Mooie touches, daar onder de preview, met precies een klein LCD-schermpje waarop de sluitertijd en dergelijke staan:

Cs3_bridge

En het mini-vergrootglas (waar Jan’s oog-met-traantje in staat) is ook wel mooi. Euh, en handig, dat spreekt vanzelf: niet meer over en weer naar ACR om te zien of een foto wel scherp is. Klikken om het vergrootglas te zien, en dan muiswiel draaien om in en uit te zoomen: intuïtief, ha!

Over Adobe Camera Raw gesproken: er zit daar ook een nieuwe versie van bij CS3. Er zijn een aantal zaken bijgekomen, voor een deel overgenomen uit Lightroom lijkt het wel:

Cs3raw2

Recovery en Fill Light zijn dingen die gelijkaardige zaken doen als shadow/highlight in Photoshop, de Blacks zijn (oef! eindelijk!) een heel stuk genuanceerder geworden (op een schaal van 0 tot 100 was vroeger het verschil tussen 0 en 1 een wereld, en tussen 2 en 4 ook een wereld—bijna erger dan alsof het een logaritmische schaal was). Vibrance is, opnieuw hetzelfde verhaal, veel genuanceerder en subtieler dan de smak hap klop van “naakte” Saturation.

En met die parametrische curve is het op het kinderlijke eenvoudig om een foto tot leven te laten komen. Ook daar weer allemaal zaken die wel al konden, maar die nu stukken eenvoudiger geworden zijn.

Geschreven al luisterend naar: – – house.s03e10.hdtv.xvid-fqm

Doe mee met de conversatie

2 reacties

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.