Kopen

Eén keer per maand koop ik nog boeken op het internet.

De oogst deze maand zal volgens de winkel helaas pas toekomen na kerstmis, maar niet getreurd: de bibliotheek op het werk bevat zo ongeveer het belangrijkste van wat er op het vakgebied van het verschijnt, zodat ik alleen nog maar de dingen ga kopen die ik echt echt zelf wil hebben.

En er komen ook regelmatig nieuwe boeken bij, dus ik ga zeker niet zonder vallen.

Maar goed, de oogst voor dus ergens na kerstmis…

Twee Alan Moores die ik nog niet had: Magic Words en Another Suburban Romance. En John M. Ford’s The Dragon Waiting: A Masque of History—ik denk dat ik ze ondertussen allemaal wel al zal hebben, in de Fantasy Masterworks serie.

Op die paar dingen na, is het allemaal geschiedenis.

Omdat het overal geciteerd wordt, en ik bij nader inzien wel Suetonius en Psellus en watnog staan heb, maar geen Procopius: The Secret History.

Van Peter Brown heb ik met veel plezier de biografie van Augustinus gelezen, en voor januari wordt het The World of Late Antiquity en The Cult of the Saints: Its Rise and Function in Latin Christianity. En in dezelfde periode: Mark Whittow’s The Making of Orthodox Byzantium, 600-1025 .

Verder ook Patrick Geary, Furta Sacra: Thefts of Relics in the Central Middle Ages, dat me er wel een fijn boek uitziet over een periode die me wel boeit.

En Marc Van De Mieroop’s History of the Ancient Near East: C.3000-323 BC, en meteen ook Trevor Bryce’, Trojans and Their Neighbours en  The Kingdom Of The Hittites om in dezelfde sfeer te blijven.

Omdat ik tegenwoordig wel eens mijn legersimulator boven durf te halen, en daar altijd genadeloos in de pan gehakt word, en omdat het al lang geleden is dat ik mijn bibliotheek aangevuld heb met militaire geschiedenis: tijd om achtergrondlectuur te kopen over mijn favoriete legers. David Nicolle over Romano Byzantine Armies 4th-9th Century en Ian Heath over Byzantine Armies 886-1118 en Byzantine Armies 1118-1461. Telkens prachtig geïllustreerd door Angus McBride.

Oh, en om het af te leren, iets in het vakgebied: Mike Kuniavsky’s, Observing The User Experience. Geen idee of het goed is, en ik had eigenlijk moeten kijken of het niet in de bibliotheek zit (wellicht wel), maar bon, impulse buy. Shoot me.

Mmmmm. Boeken.

7 reacties op “Kopen”

  1. Welke legersimulator, iets in de trant van C&C?

    Ik heb al altijd een zwak gehad voor het Romeinse leger ten tijde van de Punische oorlogen. Vooral dan de zeemacht, met hun corvussen enz.

  2. Ha!Peter Brown! Late Antiquity! Een boek waar ik al veel plezier aan heb beleefd is ‘Late Antiquity. A Guide to the Postclassical World’ (Harvard UP, 1999): elf essays en zowat 500 encyclopedische lemma’s, van Abbasids tot Zurvan (Angels, Children, Mosaics, Torture, Taxation, etc.). Een echte treasure-trove, edited by (onder meer) Peter Brown. Niet goedkoop, maar dan heb je ook wat, zoals ze in Nederland zeggen

  3. Leve de oudheid. In dezelfde sectie: Mesopotamia: The Invention of the City, redelijk OK, How to Read Egyptian Hieroglyphs erg leesbaar en interessant. In een andere categorie vond ik The Bible Unearthed van Finkelstein echt een pageturner en – als je het al nog niet hebt gelezen – waarschijnlijk echt iets voor jou 😉

    Hendrik

Reacties zijn gesloten.