Ongoddelijk

Ja, kijk, wel: ‘t is weer mislukt om op tijd te gaan slapen. Niet van slechte wil of zo, maar ik geraak gewoon niet in slaap. Ik ben beginnen kijken naar Shadow of the Vampire, een film die ik al lang wou zien—Nosferatu meer dan veel keer gezien, wellicht de enige in de filmzaal die bij Batman Returns een lachje niet kon onderdrukken toen Christopher Walken’s karakter benoemd werd, hoe gaat dat?

Shadow of the Vampire heeft mij niet teleurgesteld. Malkovich en Dafoe zijn uitstekend, en eigenlijk doet heel de cast, van Eddie Izzard tot Udo Kier, dat bijzonder uitstekend. En ‘t mag dan al bijzonder grappig zijn bij momenten (You die! You fucking vampire bastard rat pig! Shit! You die! Die alone!), uiteindelijk is het toch maar een redelijk donkere bedoening, als Murnau op het einde Orlock ijzig kalm toespreekt Frankly Count, I find this composition unworkable. Could you return to your original mark please? If it’s not in frame, it doesn’t exist.

Hrm. Misschien moet ik nog eens Nosferatu herbekijken. Nog een geluk: hij ligt op mijn werk. Morgen meenemen, denk ik. Yep.

Één reactie op “Ongoddelijk”

  1. ‘t Is blijkbaar in, die grote witte vlakken. Als ik zo een hoop andere blogs bekijk, krijg ik toch die indruk. Lijkt wel een Standaard-isering. Daar zit ik dan met zwarte achtergrond.

    Maar kom, deze/dit blog is wel overzichtelijker geworden, dat wel.

Reacties zijn gesloten.