Parade

Deze avond, in Gent. VTM-parade. Hoogmis van de commercie. In Gent. In mijn stad. Op anderhalve straat van mijn huis. Vermoed ik. Zo te horen. De Ottogracht. Of misschien Bij Sint Jacobs. Ik wil ervan af zijn.

Ik heb het gemist. Was het de moeite? Ik weet het niet. Ik denk het niet. Heb ik iets gemist? Ook dat weet ik niet. Ik zou kunnen zeggen dat ik niet heb kùnnen gaan. Wegens werk. Wegens rugpijn. Wegens één van een dozijn redenen. Maar dat is niet zo. Dat zou oneerlijk zijn. Ik had kunnen gaan. Het had gekund. Ik was in Gent. In de buurt. Op tijd. Nog voor de stoet er was. Maar de zin ontbrak me. Ik zag het niet zitten.

Begrijp me niet verkeerd. Ik heb niets tegen commercie. Ik ben een vriend van de mainstream. Maar men moet daar niet in overdrijven. Trop is teveel. Teveel is trop. Zuviel is too much. Er zijn grenzen.

Ik heb de stoet vanuit mijn zetel gehoord. De kelk is aan mij voorbijgegaan. Net als Kabouter Plop, zo bleek later. En Musti. En de Kerstman. Familie ook, schijnt het. Die zat bovenop een wagen, vertelt men me.

Niet mijn familie, haast ik me te zeggen.

Doe mee met de conversatie

6 reacties

 1. Ooit heb ik me – héél toevallig en slechts héél even – zitten vergapen aan die stoet, in Leuven. Om daarna ook nog eens te horen dat de stad Leuven daar zeer veel geld voor moet neerleggen. Aan het noemen van bedragen durf ik me nu niet meer te wagen maar euh… ik was toen nogal boos op mijn gemeentebestuur. Bah!
  En die stoet? één groot narrenschip.

 2. Kabouter Plop in de stoet? Tiens, die zat op een reünie in Antwerpen heel de avond. Enfin, toch tussen 21u en 23u ofzo. Ze hebben die mensen daar schandaleus in ‘t zak gezet, ‘t was ne valsen! :p

 3. Dat is nu godverdomme al het tweede jaar op rij dat ik nog snel even naar de GB in het centrum wou om dan een halfuur in een meute van garminalen en gezinnen met jonge kinderen vast te zitten. Aargh, teh horr0r!

  Om maar te zeggen dat ik er ook niet zo gek van ben.

 4. Ik liep gisteren mee in de parade (als niet BV uiteraard) en heb nog staan kijken of ik Michel niet zou herkennen tussen het volk.
  Helaas niet dus. 😉

  By the way.
  ‘t was trouwens niet Musti (Kat) maar Nijntje (KoNijn).

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.