Sis

Schrijft Pieter:

“Voorzichtig!” siste ze me toe, met een verontwaardiging alsof ik haar kind bijna had overreden. Haar ogen vlamden in mijn rug, waarna ze zich zorgzaam over het kind in de maxi cosi boven haar boodschappenkar boog.

Ik had net een heel klein beetje en bijzonder per ongeluk met mijn kar tegen haar kar gezeten. De baby in de maxy cosi bovenop haar kar had er niets van gemerkt.

Whoa whoa whoa. Stoppen Jozef.

“De baby had er niets van gemerkt?” Een heel klein beetje tegen de kar? Als dat mijn baby was geweest, er zou zelfs niet tegen de kar moeten geduwd geweest zijn. Verkeerd kijken, verkeerd ademen in de buurt van mijn kind is voldoende om op méér dan verontwaardigd gesis getracteerd te worden.

Als ogen konden bliksemen en als houdingen konden doden, er hadden al véél lijkzakken mogen aanrukken.

Wacht maar, meneer Baert, tot het uw koter is die daar in de kar ligt. Ha!

Doe mee met de conversatie

11 reacties

 1. Doet me denken aan die keer dat ik eens een kleuter zijn leven gered heb in een warenhuis. Het kereltje was, terwijl zijn moeder met haar neus in de diepvries gedoken zat, aan de zijkant van de tot aan de rand gevulde kar gaan hangen. Ik had gelukkig de reflex om met mijn linkerhand de kar tegen te houden toen die omkantelde. Ik heb nog 3 dagen rondgelopen met stijve armspieren (in nood kent men zijn eigen krachten niet). En een bedankje kon er bij de mama niet af :/

 2. Ik heb zo eens een tweejarig jongetje weggegritst net voor een schuifdeur in de GB zijn kleine handjes zou verpletterd hebben, het kindje stond met zijn twee handjes tegen het raam te steunen en daar kwam de schuifdeur. De papa in kwestie was druk aan het GSM’en & ik had eigenlijk een mentaal gehandicapte vrouw in het oog te houden (het was tijdens mijn vakantiewerk). De papa heeft me ook niet eens bedankt dat ik zijne kleine van een handamputatie had gered en schonk me integendeel een boze blik. Het kindje zelf keek wat verschrikt naar mij 🙂

 3. ik kan mij nog altijd herrinneren dat ik helemaal alleen, afgezonderd van de groep (want ik moest zonodig op dat nieuwe synthesiser ding blijven tokkelen) in in de frankfurt messe een vader met zijn kind + buggy VOORUIT van de trap zag afbouncen, en met elke trede slungelde die kleine meer en meer uit z’n buggy naar voren, “aber hilfe mich dan!”

  dus ik had die mens maar omgedraaid en gezegd dat em achteruit van de trap moet afgaan,

  het was mijne kleine niet maar ik krijg er soms nog nachtmerries van 😛

 4. Zoals een ex-werknemer van Colruyt het terecht verwoorde bij Pietel: “winkelkarren dienen niet als vervanging van een kinderwagen”
  Ik denk dat het punt er vooral in zit dat de dame in kwestie heuren kleinen niet als wegversperring had moeten gebruiken.

  En komt die trappenscène niet oorspronkelijk uit Naked Gun 33 1/3?

 5. @hans: niet iedereen heeft vier handen en ogen, telkens twee voor de kinderwagen en twee voor de winkelwagen. Niet iedereen kan zijn kinderen ergens dumpen als hij boodschappen doet. ‘t Is niet ideaal, maar ‘t is vaak de enige manier.

  De trappenscène komt niet uit Naked Gun, nee. 🙂 Rusland 1925, Eisenstein.

 6. Als mensen er niet tegen kunnen dat ze te dicht bij hun kind komen, dan laten ze hun kar met kind maar niet in het midden van de doorgang staan. Als ze dat niet kunnen, moeten ze ook niet verontwaardigd zijn als er iemand tegen hun kar duwt. Want dan zijn zij daar zelf de schuld van. Als goede huisvader moet ge zelf zorgen voor de veiligheid van uw kind, niet een ander. Als daar dan nog eens een gesis als antwoord op komt, rijden ze tegen mijn kar en zal ik het hen wel eens proberen uit te leggen.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.