Statistieken

Ha kijk zie: Luc doet van statistieken. Ik heb zo geen verschillende grove categorieën alhier, en zelfs al zou ik er hebben, ik ben niet echt de meest consistente mens in dergelijke zaken, dus dan maar een paar andere statistieken. Met op voorhand excuus voor kleurenblinde mensen, want ‘t is met verschillende assen en met koleurkens.

Om te beginnen: hoeveel post ik op mijn weblog (klik voor detail).

Graf1

Een duidelijk verschil tussen de periode vóór eind 2003 en de periode erna, da’s het opvallendste. Tot september 2003 had ik de gewoonte om veel meer klein postjes te plaatsen, zo van één of een paar regels: ik gebruikte een systeem dat me op mijn eigen computer liet schrijven, en dan de entries en vrac liet uploaden naar een server. Ergens midden september 2003 ben ik overgestapt naar Typepad (en later naar WordPress), en daar (a) kon ik niet overal en altijd posten en (b) vroeg het systeem telkens om een titel voor elke entry.

Dat heeft het schrijfpatroon (ahem) blijkbaar redelijk veranderd: minder entries, met meer woorden erin. De grafiek toont dat dan ook proper: de onderste lijn is het aantal entries, de bovenste lijn is het aantal woorden: de afgelopen drie jaar gemiddeld respectievelijk 140 en 36.000 per maand.

Aantal bezoekers heb ik niet echt bijgehouden, maar commentaar staat wel in de database, en dat is gemakkelijk na te trekken (klik voor detail):

Graf2

De grafiek in dalende lijn (in het blauw, op de linkeras) is opnieuw het aantal entries. Voor de aardigheid ook het gemiddeld aantal woorden per entry meegegeven in stippellijn: dat gaat van 100 in vóór Typepad tot tussen 250 en 300 de afgelopen drie jaar. De stijgende lijn (op de rechteras) is het aantal comments: van gemiddeld 0,2 per post in 2002 tot gemiddeld 6 per post in 2006.

En voor wie zich afvraagt (yeah right) wat dat betekent in gijlieden vs. mezelve (klik voor detail):

Graf3

U haalt me in, in aantal woorden geschreven per maand. Ha! Ik zal een aantal tanden moeten bijsteken. 🙂

Doe mee met de conversatie

2 reacties

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.