Unsuggester

Grappig. Librarything heeft een unsuggester. Zo’n beetje hetzelfde als “wie dit graag las, zal wellicht dit óók graag lezen”, maar dan wel omgekeerd—”wie dit graag las, zal dit wellicht niet graag lezen”.

Ik neem het eerste boek waar mijn oog op valt, en het resultaat is dit: 75 boeken die mensen die ook Wintersmith van Terry Pratchett hebben, waarschijnlijk niet hebben. Even kijken…

3. The brethren, John Grisham. Gelezen, niet in mijn bibliotheek staand. Niet meteen enoooorm graag gelezen, maar ik heb alle Grishams gelezen, ja, hoe gaat dat? 🙂

5. The street lawyer, ook John Grisham. Zie 3.

18. Confessions door Augustinus. Heb ik. In een prachtige tweetalige editie. Het Latijn is eenvoudig genoeg dat ik zonder al te veel problemen kan meevolgen, en de gedachte dat ik eigenlijk een dagboek aan het lezen ben van een heilige, zelf geschreven door die mens, is fascinerend. 

21. The rise and fall of the Third Reich; a history of Nazi Germany, William L. Shirer. Heb ik staan en gelezen. Naast Ian Kershaw en Anthony Beevor.

24. The client, John Grisham. Zie 3. Alhoewel: deze heb ik staan.

28. The flowers of evil, Charles Baudelaire. Alhoewel: ik heb Les fleurs du mal, niet de vertaling.

37. The partner, John Grisham. Zie 3.

40. The chamber, John Grisham. Zie 3.

42. The broker, John Grisham. Zie 3.

46. The king of torts, John Grisham. Zie 3.

48. A painted house, John Grisham. Zie 3.

62. Amusing ourselves to death : public discourse in the age of show business, Neil Postman. Ik pleit schuldig. Ik was jong.

65. The Republic, Plato

Hihi. Pratchett is, net zoals Neil Gaiman blijkbaar, een anti-Grisham. 🙂

Doe mee met de conversatie

4 reacties

  1. Wijs beest. Klopt en zo, alleen weet ik niét hoe ze het uitfigureren. Blijkbaar is een Paul Auster-fan zoals ik allergisch aan alle vormen van sci-fi, fantasy, aan Harry Potter en LOTR. Zit iets in, al moet ik later es uitvissen of Auster compatibel is met Stephen King. Zo’n wijs ding!

  2. Ha, maar ik houd eigenlijk wél van Sci-fi, maar inderdaad totaal niet van verhalen over volkeren die niet bestaan en zo. Anderzijds dan wel weer van extreem verregaande fantasy…maar wat ik niettemin kwijt wil is dat de unsuggester mij laten weten dat fans van Stephen King blijkbaar niet houden van boeken over God en Jezus en zo…alsof ik zo kortzichtig zou zijn tsss..:-)

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.