Back to 1986

Zo traag dat het allemaal soms is. GMail, dat duurt soms seconden lang voor er iets op het scherm komt, met een akelige “loading…”, en dan soms ook wel eens—vaker dan mij zint—iets in de zin van “this is taking longer than it should” en dan het voorstel om een text only-versie te gebruiken.

En dan slurpt Firefox honderden megabytes geheugen op, en dan blokkeert het, en dan loopt het allemaal zo traag, zo traag, en dingen als dit:

Sciptwarning

zijn schering en inslag.

Zucht.

Doe mee met de conversatie

7 reacties

 1. Zou het niet te maken hebben met ‘slechte’ extensies? Toevallig Greasemonkey scripts geïnstalleerd? Ik heb ook wel eens de problemen gehad die je omschrijft en heb toen alle extensies verwijderd die ik toch niet echt gebruikte. Gmail werkt bij mij uiterst vlotjes.

 2. Ik had het er ook over deze week, dat Google Reader hetzelfde probleem heeft, ze kunnen het daar precies zo niet trekken, me dunkt. Google Analytics is ook aan de trage kant, maar dat is al altijd zo geweest dacht ik.

  Google kan ni mee, olé, olé.

 3. Ik heb de extensie NoScript geïnstalleerd, javascripts worden pas in werking gezet wanneer ik dat wil, door aan te geven dat javascripts van een bepaalde bron hun ding mogen doen. Doorgaans heb ik dat toch niet nodig, enkel als iets in flash staat, of ik ergens iets moet verzenden, moet ik dat even opzetten.
  Op deze pagina staan javascripts geblokkeerd van librarything, google-analytics, flickr, feedburner, 103bees en jouw site. Doorgaans wordt dus irritante reclame ook niet weergegeven.
  Als nu blijkt dat je NoScript al had, is al dit getyp natuurlijk weer voor niets geweest.

 4. Pff. Sinds in Firefox 2 heb, doet dat niet anders dan voor het minste crashen. Gelukkig zit er daar dan een ‘restore’ session functie in, maar toch… Zoveel geheugen dat dat slurpt, en zo traag dat dat soms pagina’s laadt.

 5. Ik zou het niet weten, ik lees mijn mails in Thunderbird. Maar ik heb net eventjes getest en GMail gaat vlot. Ik heb daar wel nog maar een tiental mails in staan, misschien dat dat meespeelt.

  Reactie op latere comments: tweaken he, die NoScript en Flashblock blokkeren heel veel van die dingen die een browser kunnen doen hangen, en dan crashen. Ik open regelmatig een 30-tal tabs ineens (open all tabs in een favorietenmap) en dan gaat het wel wat trager, maar crashen doet hij toch niet.

  En aan de deglijkheid van mijn laptop ligt het niet.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.