Libanees

Vanmiddag Libanees gaan eten.

Wegens onuitspreekbaarheid van de namen van de andere gerechten en niet graag in affronten vallen, hebben we ons beperkt tot een schotel met drie brochetten (runds, kip en iets dat adana-achtig zou geweest zijn waren we bij een Turk geweest).

Daar kwam een half bord gebakken patatten bij (of dikke frieten, dat hangt van het perspectief af), en een half bord sla en tomaten en dingen in een uitstekende vinagrette, en dat smaakte eigenlijk al met al bijzonder goed.

RestfarayaAch, een zeur zou zich kunnen druk maken over de stukjes verkoold die aan de kippenbrochette zaten, en dat de sla best op een apart bord was gekomen zodat de warme dingen niet in de koude vinaigrette stonden, en dat het brood warmer had kunnen zijn en dat er boter of minstens olijfolie had mogen bij zijn… maar dat zou een zeur zijn.

Het gezelschap was aangenaam, de conversatie goed, de bediening vriendelijk, we zaten op ons gemak, het eten was er snel, en voor 13 euri met twee drankjes en een dessert was het eigenlijk geeneens overdreven duur.

Fijn, zo een nieuwe buurt verkennen. Ik denk dat we dat à rato van één keer per week gaan blijven doen, zo op restaurant gaan in de buurt van de Madou.

Misschien volgende keer naar daar terugkeren, en die mens vragen wat hij zelf zou aanraden: dat we iets typischer Libanees voorgeschoteld krijgen. Want nu kon ik op Sandra’s vraag hoe het was niet veel meer zeggen dan dat het, euh, gelijk Turks was maar dan een beetje anders.

Faraya, trouwens. Noordstraat 60–64, 1000 Brussel. En dat er naast het restaurant een vuh-re-se-lijk smakelijk uitziende traiteur-deli-achtige dinges is, met allerlei meeneemdinges, het één al exotischer dan het andere. Misschien dat ik dàt eerst eens doe: een assortiment meenemen om ‘s avonds thuis te eten.

Doe mee met de conversatie

11 reacties

 1. Het ziet er een interessante buurt uit. Ben er ooit eens verdwaald (wegens compleet stilstaand verkeerd om de tunnels aan madou binnen te rijden) en heb er vrij restaurants/bars gezien.
  Het is een beetje ver van huis, en we gaan nogal snel terug naar de buurten die we kennen. Ik zal de wederhelft eens overtuigen om een nieuwe buurt te verkennen.
  Moest je er nog eens op iets leuk stoten, laat gerust weten 😉

 2. Dat is bij mij om de hoek! Ze hebben er ook pitta’s met lamstongetjes of kippehersentjes 😉 (maar dan meteen ook met verse houmous en koriander)

 3. Als je toch buurten gaat verkennen moet je eens naar de chaussee de Mons gaan op je rechterkant na een grote autogarage/winkel vind je op een hoek een super lekkere Libanees (je kan er niet naast kijken vrij veel venster) en je kan ook schotels meenemen naar huis voor als je een feestje wil bouwen (zo kan je je partner ook eens verrassen).De eigenaars zijn drie broers, universitairen die gevlucht zijn uit Libanon lang geleden en daar ze geen werk vonden zijn ze maar een restaurant begonnen. Ondertussen zijn ze wel met meer dan met drie :).
  En Eve, er is in Gent wel een Libanees, zelfs meer dan één maar een goeie kan je vinden in de Hoornstraat (zijstraat van de Veldstraat aan Bloch) maar hij heeft wel zuiderse openingstijden je bent dus nooit zeker of hij open zal zijn.

 4. Mag ik u, voor een van uw volgende etentjes, het Biercircus aanraden (rue de l’enseignement, iets voorbij het Koninklijk Circus…) Hebben iets van 300 (alleen Belgische) bieren om te degusteren en ook een volledige restaurantkaart met gerechten waarin bier is verwerkt… Zo’n café op kruipafstand van uw huis, dat is een gemak, ik kan het weten…

 5. Ook niet zo ver daar vandaan en uitstekend, zij het misschien niet helemaal geschikt voor een (te) snelle lunch, maar zeker voor een tête-à-tête: “Les Dames Tartine”, vindingrijke Frans keuken.. (Haachtse Steenweg 58, 1210)

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.