Webtweepuntnul

Ik ga binnenkort een PowerPoint op de wereld loslaten over, tjaha, Webzweipunktnul. Het is nu al een hele tijd dat ik mezelf elke avond een mentale stamp geef dat ik er wéér niet toe gekomen ben om die abstract door te sturen. Maar alla.

‘t Is dit geworden:

Als men zegt dat iets “helemaal web 2.0” is, wat moet u zich daarbij voorstellen? Of als een ontwerper aan komt zetten met “we gooien er een web 2.0–sausje over”, betekent dat dan hetzelfde als wanneer een informatie-architect zegt dat we “de lessen van web 2.0” indachtig moeten zijn?

Web 2.0 is zo één van die vlaggen die een stapel ladingen dekken. Voor de ene is het niet veel meer dan een bepaalde grafische stijl: een web 2.0–logo, dat is zoiets blinkend, met snoepkleurtjes, en misschien een weerspiegeling erbij. Voor anderen is het niet meer of minder dan de grootste revolutie in communicatie sinds de uitvinding van de drukpers.

Vraag twintig mensen naar hun opinie over web 2.0, en je krijgt er minstens dertig te horen. Kom een week later terug en je hebt er nog tien opinies bij.

En, hoe toepasselijk: precies dat is één van de zaken die web 2.0 typeren.

Ik geef een kort historisch overzicht, schets een aantal trends, en geef u mijn hoogstpersoonlijke visie. Met wat geluk slaag ik erin aan de ene kant de hype wat te doorprikken, maar aan de andere kant ook duidelijk te maken dat achter de hype wel degelijk een aantal belangrijke zaken fundamenteel, en voor altijd, veranderd zijn.

Allez. ‘t Zal mij benieuwen waar ik het over ga hebben. 🙂

16 reacties op “Webtweepuntnul”

  1. Pingback: B.V.L.G.
  2. Pingback: voor waar.
  3. Ik ook. Door dit persuasieve berichtje met cliffhanger en al ben je nu de hype aan het voeden, eerder dan ze te doorprikken. Maar zo gaat dat met die dinges!

  4. Ik ben ook heel erg benieuwd, want ik zou men eindwerk schrijven over Advertising 2.0.
    Tegen wanneer zou je je ppt af hebben?
    En waar zal de ppt terug te vinden zijn?

  5. Pingback: Bart De Waele

Reacties zijn gesloten.