Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. Het gekke is: ik vond al op verschillende sites illegale kopies van mijn eigen boek nog voor het goed en wel gedrukt was; en toch verkoop ik nog altijd minstens 1 eBook per dag (dat tikt ondertussen lekker aan, want ik krijg tussen de $2.5 en $6.25 per eBook).

    Ik denk niet dat de verkoop van het papieren boek eronder geleden heeft (maar die cijfers krijg ik pas met 4 maand vertraging, en het boek is nog maar 3 maand oud). Veel mensen die eerst het eBook kochten/kregen/downloaden, besloten, na het op het scherm gelezen te hebben, en na bepaalde delen afgedrukt te hebben, toch het ‘echte’ boek te kopen.

    Ik denk eigenlijk niet dat we het ‘authorship’ moeten heruitvinden, maar wel ‘publishing’. Immers, toen ik op de vorige BarCamp Brussels aan tafel zat met verschillende schrijvers van IT boeken, bleken we, ongeacht de uitgever, allemaal dezelfde ervaring te hebben: boeken publiceren gebeurt nog altijd op redelijk ouderwetse en archaïsche manier.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.