PerformingArtsForum i

We zitten met het werk deze week in het PerformingArtsForum, een oude meisjesschool in Saint-Erme-Outre-et-Ramecourt, een onooglijk gat in de Champagne. Gisteren toegekomen in de vroege avond, en al meteen een flashback naar een lang geleden die ik eigenlijk nooit meegemaakt heb: kamers uitzoeken!

Niet alle kamers hadden bedden waar iedereen in paste, niet alle kamers hadden gordijnen, niet alle kamers hadden opgemaakte bedden. Free for all! Alhoewel, nee, niet echt: wij voelden ons met ons gedrieën—Bart, Mieke, mezelf—al hele rebellen omdat we een kamer hadden ontdekt waar kussens en beddengoed in lag, maar bleek achteraf dat het de bedoeling was dat we ons daar approvisioneerden. Mha.

Er was helemaal niets voorzien voor de avond, en we hebben dan maar eerst het gebouw wat verkend. Een kapel, een pingpongruimte, een trapzaal die met twee enorme balken van boven tot onder onderstut werd, heelder gedelapideerde stukken en dan weer zeer gerestaureerde stukken.

Exit Kapel Lavabo

Toilet

‘t Is wel grappig, want er is vanalles te zien—enorme zalen, kleine kamertjes, bezemkasten die wellicht ooit internaatskamers waren, deurtjes op kniehoogte met kruipruimtes erachter, van tijd tot tijd eens een pardoes ingeplante doucheruimte, en zelfs een relatief zeer grote kapel, inclusief altaar en glas-in-loodramen.

Mieke

Bart

Gang

Maar ‘t was eigenlijk te donker om deftige foto’s te nemen, en een mens kan maar zó lang in een vervallen schoolgebouw rondlopen… en dus hebben we ons in de keuken genesteld, bij Rie, die het eten aan het klaarmaken was. Gezellig.

Eten

Eten

Eten

‘s Avonds nog een film gekeken, Blazing Saddles, en dan in bed gekropen. Verbazingwekkend goed geslapen, eigenlijk. Tot halfnegen vanmorgen, een ongehoorde luxe tijdens de werkweek.

Vanmorgen hebben we een plenaire sessie gehad met Prof. Guy Boy, een schrikkelijk interessante mens die onder meer aan de Space Shuttle en de verschillende Airbussen gewerkt heeft, en waarvan we de slides zelfs niet mogen fotograferen zo top secret ze zijn. 🙂

We zijn voor de middag opgehouden op het punt dat we methodes van Cognitive Function Analysis aan het bekijken waren, en vannamiddag zijn het besloten werkgroepen en sessies. Ik ga meedoen met Design Rationale, waar ik vermoed dat we meer gaan horen over ‘s mans Active Design Documents, en aan Knowledge Elicitation, waar ik meer hoop te horen over de Group Elicitation Method die hij heeft ontwikkeld.

Ah, interesting times.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. Pingback: B.V.L.G.
  2. Pingback: B.V.L.G.: Druk

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.