Ons bed was dringend aan vervanging toe, en dus hebben we een nieuw bed gekocht. Een nieuw frame, geen nieuwe lattenbodem, geen nieuwe matrassen. Die zijn nog allemaal in orde (enfin ‘t is te zeggen, de lattenbodems moeten nieuwe stopcontacten krijgen want die zijn kapot, en we kunnen ons bed dus niet meer naar boven en naar beneden afstandsbedienen).

Het grootste probleem met het bedframe is dat het gewoon te klein is, of beter, niet hoog genoeg is voor de opgetelde hoogte van gemotoriseerde lattenbodem, gearticuleerd ding dat op de lattenbodem ligt en dikke matras:

Duuusss nieuw bedframe. De kamer in zijn geheel wordt heel donker (bijna-zwarte muren, donkergouden plafond, rode fluwelen gordijnen, zwarte kasten), het bedframe is ijzer en zwart en past in de kamer zoals ze zal zijn.

Vandaag is het ding geleverd. Eén persoon kwam alles installeren en dat was een beetje een misrekening, want het hoofdeinde weegt gelijk 80 kilo en geraakte uiteraard niet door de trap van het gelijkvloers naar het eerste. Met man en macht het ding via het venster naar binnen gesleurd, en terwijl ik zat te vergaderen heeft de meneer het bed in mekaar gestoken.

Toen mijn vergadering gedaan was, ging ik kijken, en ik was gelijk niet echt content want het zag er zo uit:

Zowel aan het hoofd- als aan het voeteneinde ontbreekt er nog een zwarte ijzeren band. Blijkt dat er de verkeerde gaten in geboord waren, of dat het bij het poederlakken fout was gelopen of iets in die zin. Oh, en de lattenbodem ligt ook een paar centimeters te veel naar voor of naar achter, omdat er een dwarsbalk zit waar de motor van het bed zit (we hadden het nochtans juist doorgegeven).

Nu ja, geen groot probleem natuurlijk. De meneer van het bed komt gewoon nog eens langs met een stuk waar nieuwe gaten in zitten, en hij zal dan meteen ook iets doen aan die dwarsbalk.

‘t Zal wel niet meer voor deze week zijn.

En eigenlijk ook niet meer voor volgende week, of de week daarna.

En ook april zit al helemaal vol.

Dus misschien in mei.

Aaaaaaaaaaarrrrgggh.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.