Gunter

Ik ben een onvoorwaardelijk fan van Gunter Lamoot, kijk, het mag geweten zijn. Ik heb hem eigenlijk in het echt alleen nog maar improvisatie en presentaties weten doen, en kleine stukjes uit een volledige show, en covers (Toon Hermans! Eddie Izzard!), maar dat maakt allemaal niet uit.

Ik wist wel dat hij achter Rashtar, de geregulariseerde snijbloemenverkoper uit Microkosmos zat, maar wat ik helemaal niet wist: hij heeft nog echte liedjes gezongen. In het combo De Dokters in de Zaal, samen met allemaal schoon volk.

‘t Is al acht jaar dat ze ermee opgehouden zijn, de Dokters. En ik vind dat bijzonder spijtig, retroactief. Deze ligt bijvoorbeeld al een tijd op repeat ten huize mijnent:

[audio:http://www.gunterlamoot.be/wp-content/langgelee.mp3]

toen de dieren nog spraken tegen elkaar, meneer
plechtige communies nog een eer, meneer
jojo’s die draaiden
prototypes faalden
lang gelee, meneer
toen het balorkest bleef spelen tot in zee, meneer
6 horizontaal een “soort van eend”, meneer
puzzelboeken sluiten
met man en muis verzuipen
we gaan nog niet naar mexico want daar is ’t veel te warm
en de cactussen die staan daar niet in bloei
we gaan wel naar antarctica want daar is ’t veel te koud
en de eskimo’s verjaren niet daarvoor zijn ze al veel te oud
jojo’s die draaiden
prototypes faalden
lang gelee
lang gelee
toen de freakshows vertrokken op tournee, meneer
petomanen bisten op toneel, meneer
staande ovaties
spontaan evacuaties
lang gelee, meneer
zo lang gelee, meneer

O ja, en dat alles ook om te zeggen dat mijnheer Lamoot nu ook een website heeft (één ding gepost op zijn nieuw weblog, en dan op vakantie vertrokken, ha!).

Doe mee met de conversatie

3 reacties

  1. Raar maar ik vind Lamoot maar niks. Maar ik vind ( en o daar gaat mijn gecultiveerd imago) Kamagurka ook maar niets en die twee hebben iets gelijkaardigs. Maar zoals jullie weten ik ben voor ieders wat wils. Dus ik zou zeggen geniet er maar van ik ga ondertussen wel naar Tom Helsen en Theo Maasen en kijk voor de 23ste keer naar DVD van In de Gloria.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.