Ook getest op dieren

Gunter Lamoot op vt4! Ook getest op dieren, een humorprogramma dat ik ofwel helemaal gemist heb de vorige keer, ofwel dat het pas vers nieuw is. Presentatie Hans “Commissaris O.” Otten en Roos “al geneukt vandaag” Van Acker, met Ann Van Elsen, Gunter Lamoot en Jacques Vermeire. Geen idee of het vaste panelleden zijn, semi-vaste panelleden, of telkens wisselende.

Ik ben in alle geval benieuwd welke Gunter Lamoot we te zien gaan krijgen. En Jacques Vermeiren is er niet lelijker op geworden, met verouderen. En Ann Van Elsen is precies blonder dan gewoonlijk.

En Gunter zit precies niet echt op zijn gemak.

Tiens, ze spreken van “Ann Van Elsen in Playboy”, en het is alsof ze daar niet in zou gestaan hebben. Làng geleden opgenomen, dus. Of is dit een heruitzending? I dunno.

Mm. Programma is al een tijd bezig, en Gunter heeft nog niets gezegd. Tiens, en Roos Van Acker heeft geen nek.

Oh, hang on: tien minuten en het eerste woord van Gunter. Krijgt geblinddoekt een banaan in zijn mond: “Felice! Jij hier?!” En het hele panel is hondeneten aan het eten. Yahey!

Hm. Een spelletje met nepvragen, dat duurde veel te lang en was niet silly genoeg. Het laten bewegen van levende standbeelden, daarentegen, was hilarisch goed. Startkabels! Grappige apen met het gezicht van Marc Reynebeau!

En van daar af, liep het allemaal helemaal vlot.

Kijk: ik vind het een goed programma. Gemoedelijk, niet overduidelijk dat er een script is, mensen die elkaar het licht in de ogen gunnen, degelijke presentatie van mensen die hun job kennen… een groot contrast met andere Vlaemsche humoorprograms.

Het heeft niet het wanhopig gemillimeterde dat Alles Kan Beter had of het ‘k wille maar ‘k een kunne niet van De Rechtvaardige Rechters, of het frenetische proberen-BBC-achterna-te-hollen-maar-daar-jammerlijk-in-mislukken van Spam.

Ik vraag me af wat hier eigenlijk het verhaal van is.

8 reacties op “Ook getest op dieren”

 1. Nieuw programma op VT4 idd. Vandaag was eerste aflevering, maar idd heel lang geleden opgenomen. Als ik wat google leer ik ook dat het programma oorspronkelijk in het najaar van 2007 van start ging gaan…
  Vond het een beloftevol programma, zaten nog aantal zaken verre van goed en vind het jammer dat het beetje gedateerd is en niet over ‘de berichtjes in de krant van vandaag’ gaat, maar groeipotentieel heeft het zeker. Of er een (groot) publiek is op dat uitzenduur & die zender? Ik vrees er beetje voor…

 2. Héél lang geleden opgenomen. Ik zat in de allereerste proef, zolang geleden opgenomen dat ik het al vergeten was. De wetenschap heeft ondertussen reuzenschreden vooruit gezet. Ze gaan die nulaflevering toch uitzenden, ergens middenin de serie. Ik voel me nu al ongemakkelijk: ik ga weer dun zijn.

 3. Ik kan begrijpen dat een mens, na een lastige werkdag, graag zijn verstand eens op 0 zet. Toch verbaas ik er mij steeds over dat een persoon met uw intellectuele vermogens zo vaak naar die drab kijkt.

 4. Oh, tijd voor een rondje mainstream-bashing.

  U bent duidelijk niet op de hoogte van de aloude drie-eenheid eros, thanatos en slagroomtaarten.

  Βρεκεκεκέξ κοάξ κοάξ.
  Βρεκεκεκέξ κοάξ κοάξ.
  Βρεκεκεκέξ κοάξ κοάξ.

 5. Alle postmodernisme terzijde moet een mens toch constateren dat mainstream niets anders verdient dan een flinke bashing.

 6. Helemaal niet. Als mainstream plots intellectueel verantwoord wordt, is het geen mainstream meer en zal iets anders mainstream worden. Tenzij de mainstream helemaal verdwijnt waardoor Canvas en co (is er wel een co?) mainstream wordt. Zo blijft er altijd mainstream. En het voordeel van mainstream is dat er ook een stream bestaat die niet main is waar mensen zoals Flippend Rund naar kunnen kijken. En zo zijn we allemaal happy. Ja, ik heb ook gekeken gisteravond. Alleen Bart Peeters verdient een bashing zodat alles weer op zijn plaats zit.

Reacties zijn gesloten.