Digitaal

Pfff… moeilijke bevalling. De DVD/HD Recorder samen met de digibox aan de televisie gehangen. Gedoe met SCART-kabels, weetwel.

Telefunken Musiktruhe Wien met digitaal gerief eronder

Eigenlijk zou ik er nog graag de videorecorder aan hangen ook, en het zou wel kunnen vermoed ik—alle nodige kabels en alle nodige gaten zijn voorhanden, maar ik zie het niet zitten. Mleh.

De situatie nu:

 • We kunnen gewone, analoge televisie kijken. Doen we niet, want ik ben (voorlopig) de afstandbediening van de televisie kwijt.
 • We kunnen digitale televisie kijken via de digidinges van Telenet.
 • De DVD/HD-dinges werkt, maar we kunnen (uiteraard?) geen televisie meer opnemen. Dat moet met de digibox.

Qua bediening… de televisieafstandsbediening die kwijt is, dat stoort niet echt. Behalve als het volume zelfs op het luidst te zacht is, of zelfs op het zachtst te zacht (dat gebeurt bij bepaalde zenders, zeer vreemd). Dan moeten we rechtstaan en bijregelen met de volumeknop op de televisie zelf.

En als we ondertitels via teletext willen hebben, dan moeten we de afstandsbediening van een andere Philips-televisie nemen. Die kan aan– en uitzetten, en teletext bedienen, maar niet kanalen of volume veranderen.

En om de DVD te bedienen, hebben we een derde afstandbediening nodig.

Zucht.

En pas op, we hébben zo’n universele afstandsbediening liggen hé, maar die trekt zo hard op niets qua ergonomie (om niet te vermelden dat ik ze niet meer op de Philips-tv afgestemd krijg wegens handleiding verloren en die op het interweb klopt niet).

Zucht.

Het leven.

Doe mee met de conversatie

8 reacties

 1. Ik zit in ongeveer dezelfde situatie, met Digicorder en DVD-HD-recorder. En een stuk of vijf afstandsbedieningen, want ik zit hier nog met een satellietontvanger, en een analoge video die ik als een soort SCART-switch gebruik.

  Wat als je een tv-programma dat je met de Digibox opnam, wil bewaren voor later, of op je laptop wil bekijken, en dus op DVD wil branden? Opnemen via SCART van Digibox naar DVD-recorder dus (de digitaal-analoog-digitaal omzetting nemen we er dan maar bij wegens geen alternatief). Wat ik ondervonden heb: soms lukt het, soms lukt het niet. Als het niet lukt, zegt mijn DVD-recorder: “protect”. Als ik het vervolgens met een analoge VHS-recorder wil opnemen, wordt het beeld afwisselend helder en donker. Eén of andere copieerbeveiliging, blijkbaar. Nog niet voorgehad bij VRT-programma’s, wel bij VTM-programma’s (debat Leterme-DiRupo, meer bepaald).

 2. En kan je je digicorder afstandsbediening niet instellen om je Philips TV te bedienen? Bij onze Sony TV lukt dat perfect. Staat ergens achteraan in ‘t boekske van de digicorder uitgelegd.

 3. Het is misschien niet ideaal maar om opnames te bewaren doe ik het volgende: opnemen op de harde schijf van de digibox, programma afspelen (bijvoorbeeld op een moment dat er niet gekeken wordt) en dan tijdens dat afspelen opnemen met onze videorecorder… kuch… ja opnemen op DVD dat kunnen wij hier nog niet 😉 maar heb wel al veel plezier gehad eigenlijk van die Digibox sinds we hem hebben! en ja TV en Digibox voor zowat alle merken kan je eenvoudig samen bedienen als je de afstandbediening even juist instelt, maar dat weet je ondertussen dus al 🙂
  enne die van dat reclaampje “zet je programma’s op pauze als je moeder aan de telefoon hangt” dat is hier nu bij ons “zet je programma’s op pauze als de pup even buiten moet”… ‘t is echt een universeel apparaat zo’n digidinges 😉

 4. Het handigste aan die Digicorder vind ik dat je alle afleveringen van bepaalde programma’s kunt laten opnemen, wanneer ze ook worden uitgezonden. Je hoeft je niet meer bezig te houden om datum en uur in te geven. Dus “neem Villa Politica op, elke keer wanneer het wordt uitgezonden”. Dat je voor die Flexview-functie een paar euro extra moest betalen vond ik flauw, maar intussen is het gratis geworden.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.