Een gemak

Hohoho, de digiboxcorder: we hebben het ding nog maar een week of zo, en het is al helemaal tweede natuur geworden.

Naar boven iets gaan halen terwijl het nieuws opstaat? Pauze! En dan weer verder kijken.

Film laat ‘s avonds en werk vroeg ‘s morgens? Record!

Villa Politica dat ik altijd mis maar wel wil zien? Scheduled record!

Waar zouden we eens naar kijken vanavond? TV-gids!

Neenee: een wonder van groot gemak, die hele Telenet-historie. Op dit moment zijn we naar de eerste Prison Break van gisteren aan het kijken. De tweede was ik stomgaweg vergeten, daar heb ik dan ook maar de helft van opgekomen.

Ach, als er maar zoiets bestond waar we konden kijken welke aflevering we aan het bekijken zijn (tv.com bijvoorbeeld), en als er dan iets zou zijn waar ik zou kunnen intypen “prison break s02e18” om de aflevering te vinden die ik maar half heb, en dat we die dan in bed zouden kunnen bekijken op de laptop of zo.

Doe mee met de conversatie

14 reacties

 1. kuchreutel … enz …
  Nee, je hebt gelijk. Ik ben ook supertevreden over mezelf dat ik op een bepaalde dag besloot wat computeronderdelen te gaan kopen en zelf een windows mediacenter pc in elkaar te draaien. het heeft heel mijn manier van tv kijken omgegooid; pauseren, terugspoelen, starten/stoppen van opnamens met de knop, tvgids, …
  maar ook bekijken van fotos en eigen film-tv-en-ander materiaal (bv prison.break.s02e18.avi) via de tv-remote vanop een netwerkshare (zelfs op mac) is een gemak waar ik lui van wordt… heel lui.

 2. haja, extra info bij de kuch en de reutel
  je kan in die divx plugin die je moet installeren instellen dat hij de afgespeelde content ergens opslaat op je harde schijf. dan kan je alles archiveren en achteraf terug bekijken,… of in de achtergrond even laten cachen en dan dichtgooien en op de tv via een share bekijken. 😉

 3. Dus als ik het goed begrijp valt een gewone HD-recorder niet meer te gebruiken bij telenet digitaal?
  Dat wordt een zeer snel af te schrijven investering dan.

 4. Kan hier met belgacom TV ook al een tijdje (dat met die pauze en opnemen enal) Vraag is, is er geen manier om de opnames die op mijn digibox staan (en dus op een harde schijf) over te zetten naar mijn pc? Heb al links en rechts gezocht maar niets concreets gevonden. Het is mpeg4 maar waarschijnlijk beveiligd.

 5. Is een van de vervelende nadelen van Belgacom en Telenet digidoxen en HD recorders dat ze beveiligd zijn en je dus met je opnames op een andere TV, wat handig zou zijn als je meer dan 1 TV hebt. Tenzij je dus je digibox/corder verplaatst naar een andere TV.
  Ik weet dat er oa in de VS en andere eu-landen digitale (HD)TV providers zijn die met een smartcard werken om de uitzendingen te beveiligen en je kan die card gebruiken in een tuner naar keuze en eventueel zelfs een tuner-pci-card in een pc steken en die opnames dan sharen of uitzendigen live streamen over je netwerk.
  In frankrijk is er zelfs een HDTV aanbieder die een soort digibox verkoopt waar netwerk streaming (tot 3 kanalen gelijkertijdig) ingebouwd zit en je dus gewoon in b.v. VLC de stream url ingeeft en je vanop elke computer op je netwerk digitaal kan kijken.
  Maar naar gewoonte is in ons land omwille van het telenet/belgacom monopolie dergelijk services voor de verre toekomst en blijven ze ons “crippled” technologie aanbieden aan een te hoge prijs.
  Analoog voor de hoge prijs en veel te lage download limieten voor een internet.
  Tot zover mijn rant.

 6. Als het niet teveel gevraagd is, kan je even de HD eruit lichten en kijken in welk formaat die video wordt weggeschreven? En of ie geencrypteerd is?

  Het klootjesvolk dankt u.

 7. Proper maar ik kan al die dingen ook met mijn KISS player, die ik ook nog eens van op het werk kan programmeren als ik iets vergeten ben (of van eender waar waar ik een internet connectie heb). en allemaal gratis en dus geen extra abo’s! het enige wat ik niet heb is digitale tv, maar voorlopig is die kwaliteit toch nog niet spectaculair.

 8. Ik heb een tv met antenne. Ik kan één, canvas, la une en soms france 2 ontvangen. De zondag valt canvas weg. En elke bus die passeert stoort het beeld.
  En ik ben zéér tevreden, danku!

 9. Inderdaad momenteel geven de digitale tv abo’s weinig meerwaarde ivm zelf een goeie HTPC bouwen of een kiss player. Je betaald geld om naar iets te kijken dat u mogelijkheden op alle mogelijk punten beperkt of u er extra geld voor aanrekend. Fair-use wordt enorm beperkt: opnames delen, andere content afspelen, meerdere TV’s aansluiten behoren allemaal tot het verleden. Dus zoals ik het zie is digitale TV zoals die vandaag wordt aangeboden een stap terug ipv een stap vooruit. Tenzij ze opverschakelen naar een meer open systeem.
  Mss de dag dat ze met HDTV beginnen dat die extra kwaliteit mss een beetje compenseert voor de nadelen van een proprietary en gesloten platform bij digitale TV.

 10. ik kan dat ook gewoon met mijn sony video HDD recorder hoor. Gwoon ‘tv pause” in drukken en dan begint hij het programma op de harde schijf te bufferen. Als je dan verder gaat met play dan speelt hij gewoon af uit de buffer die als maar vooruit schrijft 🙂

 11. Het mag allemaal heel gemakkelijk zijn, maar geef mij toch maar BelgacomTV. Betere beeldkwaliteit (jep, getest) en hetzelfde gebruikersgemak… mmm. Spijtig dat er zoveel zever op TV is. Spijtig dat thuis altijd de zever opstaat !

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.