De trein

Ha, deze week bij grote uitzondering al twee keer vertraging gehad op de trein. Eén keer in het komen, één keer in het gaan—vanavond.

Niet in het vertrek: de trein van 17u32 is ongeveer op tijd vertrokken. Als één van de enige trouwens, het scherm met de vertrekkende treinen had vanavond weer eens een redelijk groot fictie-gehalte:

Fictie

Nee, ‘t was ergens onderweg. Het spoor was onderbroken, en we moesten op het tegenspoor rijden. Hopla een kwartier verloren.

Geen erg hoor, absoluut geen erg. Ik had de laptop op schoot en ik heb dan maar aflevering 3 en 4 van Traveler geconsumeerd. Onderhoudend.  

Doe mee met de conversatie

6 reacties

 1. Ik had vorige week een uur vertraging en wou die compensatieregeling eens bekijken, ik vulde een handig excel bestand in en plots werd mijn uur vertraging 500 minuten…

 2. Kijk maar Michel. Je hebt nog geluk gehad. Ik ook: mijn trein had maar 30 minuten vertraging wegens ommetje langs Aalst en Schellebelle:

  uit De Standaard: Honderden reizigers bijna twee uur vast in trein

  BRUSSEL – In volle avondspits hebben honderden treinreigers bijna twee uur vastgezeten op een defecte trein tussen Denderleeuw en Gent. Oorzaak was een defecte locomotief. In totaal zaten op drie treinen 2.100 passagiers vast.
  Om 17.25 uur viel de trein tussen Schaarbeek en Kortijk stil. Dat gebeurde in Welle, even voorbij Denderleeuw. Oorzaak was een defecte locomotief. Een andere locomotief moest vanuit Gent komen om de trein weg te halen. Volgens een woordvoerder bedroeg de vertraging uiteindelijk 105 minuten of een uur en drie kwartier. De 600 passagiers mochten de trein niet verlaten. Dat was te gevaarlijk.

  Maar ook andere treinreizigers ondervonden hinder. Achter de defecte trein kwamen immers twee andere treinen: vanuit Eupen richting Oostende, en van Landen naar De Panne. Die moesten traag naar Denderleeuw terugkeren. De trein richting Oostende, met 800 mensen aan boord, liep een vertraging op van 103 minuten, die naar De Panne (met 700 mensen aan boord) van 65 minuten.

  De woordvoerder van Infrabel spreekt van een ‘spijtig incident’. Het gaat om de drukste spoorverbinding van het land. De NMBS biedt de reizigers haar excuses aan.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.