Nephthys en Hecate

Ahem. Het is al iets beter dan gisteren en vanmorgen: Hecate is al een paar keer naar de living komen kijken. Om dan weer grollend en blazend weg te stuiven van zodra ze Nephthys, die alweer een paar uur in de zetel ligt te slapen, ziet verroeren.

Om een idee te geven: dit is Hecate in onze slaapkamer, geen Nephthys in de verste verte in de buurt.

Zucht.

O, en op algemene (ahem) aanvraag: nog foto’s. Zo ligt Nephthys al een tijd te maffen:

Nephthys

…en dit is Hecate, die praktisch niet op foto te trekken is:

Hecate

Probleem is dat ze altijd ofwel aan het weglopen is, ofwel zeer snel naar u toe aan het komen is, ofwel niet meer van uw hand/voet/been/hoofd te slaan is.

…allez ju, omdat ik u hoor roepen tot hier:

Nephthys Nephthys Nephthys Nephthys

Doe mee met de conversatie

11 reacties

 1. Soooooo cute!!!!
  En gij hebt een volledig zwarte kat gij! Ik ben een beetje jaloers. Ooit wil ik er ook nog zo een, maar met reeds drie (tot voor enkele maanden vier) poezen in huis, waarvan drie vondelingen, is het voorlopig nog welletjes. Oh en één van ons poezen ligt regelmatig in de zetel pal op haar rug te slapen (een beetje zoals de bovenste foto, maar dan volledig op haar rug), bizar zicht soms.

 2. In het filmpje rook Hecate volgens mij waar Nephthys had zitten kakken vannacht. Ze ruikt natuurlijk ook steeds Nephthys aan uw handen.

  Arme Hecate, verraden door de hele familie.

 3. Bij ons wa dat altijd met gewenningstherapie: de nieuwkomer in de badkamer zetten gedurende een aantal dagen en dan zo trapsgewijs kamer per kamer laten verkennen.

  Ondertussen kreeg de rest de gelegenheid om aan de nieuwkomer te wennen zonder de harde confrontatie.

  Meestal lukte dat wel, maar in sommige gevallen gingen de spanningen nooit 100% weg. ‘t Zijn nog altijd katten hé.

 4. Ongelooflijk schattig, dat beestje (Hecate ook hoor). Ze draait wel bij, geef haar nog een paar dagen. En er zijn twee mogelijkheden: ofwel worden ze de beste vrienden, ofwel gedogen ze elkaar gewoon. Bij onze twee katten werd het dat laatste, maar na een paar jaar bleek dat ze elkaar toch ongelooflijk misten als één van hen er heel even niet was…

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.