The ECC

Ik heb de mannen van The Evolution Control Committee op het interweb leren kennen, ergens in het begin van de tijdrekening—1994 of 95 denk ik, in alle geval in de periode dat de vuistregel voor downloadtijd “tien minuten per megabyte” was.

[audio:http://evolution-control.com/sounds/DJ%20Pantshead/Weapons%20of%20Ass%20Destruction/09%20-%20DJ%20Pantshead%20-%20Don%27t%20Believe%20The%20Sensorair.mp3]

Hoe ik er aan moest denken? Ik moest nog wat html nakijken voor een usability test morgen, en aangezien dat dingen zijn die nog beter gaan met een streepje muziek, stond de computer random de library af te gaan. Bleef stil staan op Afrika Bambaata (yay!), en sprong toen naar Whipped Cream, van Herb Alpert and the Tijuana Brass.

How’s that for a segue? dacht ik. Wat, zo blijkt, ongeveer is wat ik een jaar of drie geleden ook al zei toen ik een lijstje maakte van platen die ik toen goed vond. En tegenwoordig met YouTube erbij, kan de leute helemaal niet meer op.

Een aantal illustraties! Om te beginnen: Rocked by Rape, Dan Rather met Herbie Hancock’s Rock It ertussen:

En dit is het nummertje waarmee ik ze leerde kennen:

En dat het niet altijd serieus moet zijn—Dinner en Breakfast van op Plagiarhythm Nation v2.0:

2 reacties op “The ECC”

  1. Rocked by Rape stond een aantal jaren geleden op die Illegal Art compilatie (van bijbehorede tentoonstelling) met allemaal liedjes die om een of andere redenen niet mochten worden verkocht.

Reacties zijn gesloten.