Uno

Daarjuist met Zelie en Louis en Sandra een spel Uno gespeeld. En verloren: Louis was eerste, dan Sandra, dan Zelie en dan ik.

Louis heeft gewonnen wegens puur geluk. Sandra heeft gewonnen omdat Zelie een stommiteit begaan heeft (Sandra had er nog één en dan deed Zelie een “omkeren”-kaart, pff). En Zelie is gewonnen omdat Sandra ze geholpen heeft, tot twee keer toe!

Uno

Kijk hé, daar kan ik nu eens niet tegen hé. Akkoord, dat we spelletjes spelen waar, ook wegens kinderen aan het werk, geen greintje strategie mee gemoeid is, akkoord. Maar dan nog eens vals spelen!

Hooooo ik ben daar zó slecht in, als zo’n dingen gebeuren… ik kan tegenwoordig echt wel serieus goed tegen mijn verlies, maar met dergelijke smeerlapperijen, bah.  

En ook:

Omkeren

omkeren als er nog meer twee spelers zijn, is hetzelfde als beurt overslaan voor de andere speler!!

19 reacties op “Uno”

 1. Oh nostalgie. Hoe vaak wij dat niet in gezinsverband hebben gespeeld… En elke keer boel over de spelregels, want daar circuleren blijkbaar evenveel interpretaties van als er kaarten zijn.

  Het spel op zich blijft wel een ijzersterk concept natuurlijk 🙂

 2. Ah, dé ultieme UNO-discussie: als je met 2 bent de boel omkeren. Mij lijkt het logisch dat dat niks aan het spel verandert. Of je nu van links naar rechts aan de beurt bent of van rechts naar links, je blijft aan beurt komen na die omkeerkaart. And that’s all i have to say about that.

 3. eens met iemand gespeeld die stelde da als die voor u een plus kaart (+2 of +4) speelde en je kan daar zelf nog een plus kaart opleggen dan moet je geen kaarten pakken maar diegene na u cummulatief wel….

 4. Ik ken de situatie die pvc beschrijft, vandaar iks peel het alleen nog als ze het volgens mijn spelregels spelen, iedereen heeft immers zijn eigen variant. En met mijn nichtje speel ik het n-o-o-o-i-t meer

 5. Uno is echt een dom belgen spel. Kan gewoon gespeeld worden met normale speelkaarten, maar amai, dat kunnen de belgen niet onthouden

 6. Neen Koentje, is echt geen dom belgen spel maar wij belgen zijn niet zo gierig om ons het spel zelf aan te schaffen !!!!!

 7. RFID cards,Smart card, Mifare 1K cards,Mifare DESfire card, membership card,PVC cards

  Dear Sir/Madam,

  We SmartChipSystem(SCS) are a manufacturer of smart cards and PVC Cards.

  Our major Products is Memory Chip cards, RFID Chip cards and CPU Chip cards, Java Chip cards, Magnetic strip cards, Barcode cards and PVC card,so on.

  The most competitive price and the best quality with service will be offered for your company.

  We wish to have the opportunity to serve for you, if you’re interested in our products, please no hesitate to contact us for more detailed informations.

  Have a great day!

  Best Regards
  Christina
  2009.04.14

  SmartChipSystem INC
  Add: 2408# Licheng Road Chengxiang Putian City, Fujian,P.R ,China
  Tel: (0086)594 2790031
  Fax: (0086)594 2790185
  Website: http://smartchipsystem.com
  Email: christina@smartchipsystem.com
  Hotmail: smartchipsystem01@hotmail.com

Reacties zijn gesloten.