Gentse Feesten dag 1.5

De kop is er bijna af.

Begonnen met een artikeltje om 20 duo-tickets voor (onder meer) Alex Agnew weg te geven: Comedy Explosion in de Capitole (+vrijkaarten). Daarna een fotoreportage over de aftrap, De Proloog, en twee fimpjes over de avond vóór, Het voorspel. Er stond nog een voorbeschouwing klaar voor publicatie (Mijn dag op de feesten—donderdag 19 juli 2007), die dan gepubliceerd. En een andere voorbeschouwing (Kinky Star voorbeschouwd) was door de mazen van het net gelipt vorige week, die is er alsnog opgekomen.

Een moedige ziel was ‘s morgens vroeg gaan fietsen, resultaat: Prelude. Het artikel was al klaar van vrijdagnacht, maar de foto’s waren er pas vanmorgen: rond de middag stond Aftrap: het Huis van Alijn er op.

Mijmeringen over achttien jaar International Puppetbuskersfestival (+vrijkaarten) was een monster van een artikel dat eigenlijk al veel vroeger had moeten on-line staan, maar daar was iets mee misgelopen (mijn schuld ongetwijfeld, maar alla). Vervelende van de zaak was wel dat er bij de dertig foto’s in stonden, en dat die allemaal individueel moesten geresized worden: geen twee hadden dezelfde afmetingen. Next up: BNRF 2007, dag 7: vijf voor de prijs van vier — het dagelijkse huzarenstuk van Bruno, foto’s en review van de Blue Note-optredens van de dag voordien.

En dan de grote klepper van vandaag: Openingsstoet 2007. Zo’n zevenhonderd foto’s bekeken, bijna allemaal (op die van Charles en Koen na) gewikt en gewogen, waar nodig gekleurcorrigeerd, gecontrastbeprutst, verscherpt, gedenoised en gecropt. En dan allemaal in pagina gebracht. Pfoei! Gelukkig waren de foto’s van Ondertussen, op het Braunplein zonder meer te gebruikern, en moesten er alleen maar een paar zinnen rond verzonnen worden.

Eh heh. Nog op het programma: een close-up van de Bollywood-mensen tijdens de stoet, reviews+foto’s van puppetbuskersfestival, foto’s van de Jonge Wolven in de Spiegeltent, een voorbeschouwing van Spaans Krijt (euh, hoop ik toch, als de schrijver van dienst nog boven water komt :)), als het lukt nog wat highlights van urgent.fm, en last but absolutely not least: een verrasingsinterviewsfilmpje, hoera!

‘t Is een dagtaak, meneer.

update Spaans Krijt zonet in de mailbox gekregen. Komt er binnen een half uurtje op!

3 reacties op “Gentse Feesten dag 1.5”

  1. De inspanningen van IEDERE vrijwilliger van Gentblogt worden van hieruit naar waarde geschat! Voor het eerst sinds jaren volgen we de feesten vanop verplaatsing. Of liever vanuit de materniteit te Deinze. /-)

  2. Papa Peter is écht papa geworden! We hopen nog veel dingen te publiceren die je ter compensatie van de échte feesten kunt zien. Hoewel..compensatie, met zo’n schattige baby is dat niet eens nodig!

Reacties zijn gesloten.