@Anne

@Anne

Ik had een mail gestuurd via het contactformulier van Tender Feelings—deze:

Ah kijk, nu doe ik zelf waar ik lastig om loop: niet eerst eens contact opnemen persoonlijk vooraleer ik dingen doe.

Waar het over gaat: ik ben een beetje lastig dat ik mijn zelfgemaakte layout voor Gentblogt hier zie staan.

’t Is te zeggen: layout, en concept ook wel een beetje. En akkoord dat er staat dat het beeldje in de header met toestemming gebruikt is, maar waarom niet hetzelfde doen voor html en css en dergelijke?

Jullie wisten Gentblogt (en/of mij) toch ook wel zijn? En een mailtje was toch snel gedaan?

Afijn. Hoe passen we daar een mouw aan dat er geen ongelukken moeten gebeuren?

…maar via comments en artikels op weblogs gaat het ook, natuurlijk. Geen probleem voor mij.

Gelukkig dat ik de link naar dit bericht doorkreeg via Pascal.
Als er over mij gepraat wordt, ben ik daar namelijk zelf graag bij.

Inderdaad, niets vervelender dan van dat achterbaks achter-de-rug-gedoe. Als er van mijn werk gepikt wordt, dan ben ik daar ook graag van op de hoogte, dus passons die eerste opmerking, takkoord? 🙂

Ik kan zeggen dat ik mij inderdaad heel hard heb gebaseerd op de theme van Gent blogt.

“Heel hard gebaseerd” is een beetje van een understatement, nee? Op de pixel hetzelfde, de files zelfs in de zelfde directory als op Gentblogt (“Gantoise”, tiens waar zou dat op kunnen slaan?), virtueel identiek zelfde CSS (minus dan mijn naam, uiteraard), en, zoals dat heet, zo verder?

Daar ga ik verder geen excuus voor verzinnen.

Ik weet niet goed of ik dat moet lezen als  “ik heb daar geen excuus voor” of “ik ga me daar niet voor excuseren”. Ik kies dan maar voor het eerste, en bij deze: excuses aanvaard.

Indien dat tweede, trouwens: mijn raadsman zal eerstdaags contact opnemen. 🙂

Over die splogs weet ik niets. daar ben ik compleet onschuldig aan. Ik heb zelf 3 echte sites, die ik inderdaad naar elkaar laat verwijzen.

*verslikt zich* Oh really?

Dus met andere woorden het was u nog niet opgevallen dat er in zowat elke b2evolution-site onder “contributors” op “Topanga” een link naar Tender Feelings staat? Dat is niet zichtbaar in de referrer logs of zo? Of op Technorati? Dat er duizenden en duizenden en duizenden weblogs naar Tender Feelings verwijzen zo zonder enige andere aanleiding dan “Topanga” in een sidebar?

En dat allemaal op een weblog dat aan alle kanten ból staat van de AdSense en waar dus geld mee verdiend wordt?

I call bullshit, Anne. Pas op, ik zal me met veel plezier verontschuldigen mocht ik me vergissen, maar er zijn grenzen aan naief zijn.

Ik heb dus werk aan de winkel, en moet zo vlug mogelijk van theme veranderen. Ik werk trouwens niet met WordPress, maar met b2evolution.

WordPress of niet maakt mij niet uit, heb ik nooit over gesproken en heeft niets met de zaak te maken.

En nee, je moet niet zo snel mogelijk van theme veranderen. Waarom zou dat? Ik ben op mijn pik getrapt, da’s waar, maar ik ga er geen halszaak van maken.

Ik zou het fijner gevonden hebben mocht dat uitzicht enkel op Gentblogt gestaan hebben tot het moment dat wij allemaal samen met Gentblogt zouden besluiten om het anders te doen, maar het “kwaad” is geschied en het heeft niet veel zin om na te trappen.

Zo zou ik misschien wel zijn in een kwade bui op een slechte dag, maar zo zijn wij bij Gentblogt namelijk niet.

Kunnen we gewoon afspreken dat er in de Colofon en in de CSS / HTML-code een verwijzing naar Gentblogt komt? Exacte vermeldingswijze overeen te komen?

En dat we dan een pint getrakteerd worden op de eerste okkasie dat het kan? Of, nog beter: als een deel van uw AdSense tóch naar goede doelen gaat… wel, wij zijn ook een goed doel. Maak u Vriend van Gentblogt en we nodigen u zelfs uit op al onze Exclusieve Evenementen!

19 reacties op “@Anne”

 1. Anne is toch contributor in het b2evolution project, en dat haar link dan in de default templates staat, is mooi meegenomen maar geen splogging in mijn woordenboek. Het vertekent natuurlijk wel bepaalde zoekresultaten, maar dat is aan zoekmachinemakers om op te lossen. Die moeten ‘default’ links maar beter wegfilteren.

  CSS copy-pasten is natuurlijk iets anders… Maar ik zie dat de onderhandelingen over compensaties al volop bezig zijn 🙂

 2. Pingback: Blogologie
 3. Ok, Michel, je hebt gelijk. Je hebt altijd gelijk. Je hebt het gelijk zo aan jouw kant dat iedereen gelijk op z’n knieën moet en jouw zegelring kussen. Je bent de koning van de blogosfeer. Ik heb geen probleem om dat toe te geven. Helemaal niet. Wil je nu echt niet overwegen om een blog op te zetten om alle bloggers achter België te scharen? Jij bent de geknipte persoon. Echt.

 4. Er staat niet voor niets le mal aimé acher mijn initialen, Michel. En nu ga ik slapen. Ajuus Michel. No hard feelings, hey? Een goeie polemiek is nooit weg. En by the way: ik ben met rode sokjes aan geboren… you always hurt the one you love, n’est-ce pas?

 5. De olifant baart een muis. Veel geblaat, weinig wol. Blaffende honden bijten niet … De Belgische politici kunnen een er een puntje aan zuigen. Aan jullie communicatietechnieken. Proper. Erg proper. Tot zover mijn moralistisch gezwets. De mevrouw zij met u en u en u.

 6. De vreugde wanneer een zelfverklaarde non-crypto sos de lof van het eigendomsrecht zingt!

  It warms the cockles of my heart!

  MV, een welgemeende virtuele heterosexuele omhelzing van mijnentwege.

 7. @dd, mag ik de passages uit de beginselverklaringen van de sp.a van de voorbije jaren waarin staat dat socialisten het recht op eigendom afzweren. Ik zou dit graag weten want if so, dan zal ik partijtrouwsgewijs mijn huis te steel moeten zetten.

 8. Uit de SPA beginselverklaring:

  “We moeten echter ook de discriminatie wegwerken die het gevolg is van minder talent, financiële beperkingen, ongelijke economische macht of van tegenslag.”

  Dus, iemand die te lomp is om zelf CSS te schrijven, of daar geen geld voor heeft, of zijn hard disk crasht terwijl hij zijn CSS aan het editen is, die mag gewoon ergens anders zijn CSS gaan halen volgens de principes van de sossen.

 9. Mesdames et messieurs. L’incident est clos.

  Vergissingen en inschattingsfouten zijn gemaakt, maar we zijn allemaal weer vriendjes en vriendinnetjes, en alles is peis en vree.

  Dankuzeer voor u waandacht.

  (en dd: u bent een oen)

Reacties zijn gesloten.